«Βασίλισσα» των ρεκόρ!

Θάνος Σαρρής
Η Ρεάλ Μαδρίτης έριξε... τέσσερα και στην Ατλέτικο και οδεύει ολοταχώς για ρεκόρ τερμάτων στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ μπορεί να καταρρίψει και αυτό των περισσότερων βαθμών!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε ότι αποτελεί ηγέτη και ότι είναι... παρόντα και στα μεγάλα ματς, οδηγώντας με δύο «οβίδες» την ομάδα του στο 1-4 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την μάχη να αποτελεί ντέρμπι μόνο... στα χαρτιά. Την ώρα που όλοι περίμεναν στη... γωνία την ομάδα του Μουρίνιο, με την Μπαρτσελόνα να εξαπολύει την αντεπίθεσή της και να κάνει το come back, οι Μερένγκες έδειξαν ότι έχουν μέταλλο πρωταθλητή και μπορούν να μείνουν στην κορυφή μέχρι τέλους. Πέραν τούτου όμως, είναι κοντά στο να σπάσουν και δύο ρεκόρ στην Πριμέρα.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας από τη Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρεται σε απόδοση 1.43 στην betfair

Το πρώτο αφορά τα γκολ, το οποίο ανήκει στην «Βασίλισσα» της χρονιάς 1989/90 του Τζον Τόσακ, η οποία είχε σημειώσει 107 τέρματα σε μία σεζόν. Η Μπάρτσα της περιόδου 2008/09 είχε πλησιάσει σε... απόσταση αναπνοής αλλά είχε μείνει στα 105. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φτάσει τα 104 και με έξι ματς να απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, το ρεκόρ... έχει ήδη καταρριφθεί! Άλλωστε, φέτος η ομάδα του Μουρίνιο σκοράρει 3.25 γκολ ανά ματς!

Η ομάδα του Τόσακ είχε ως κύριο εκφραστή τον Ούγκο Σάντσες, ο οποίος με 38 γκολ σε μία χρονιά ισοφάριζε το ρεκόρ του Θάρα. Το ρόλο του στη φετινή Ρεάλ έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έσπασε και το φράγμα των 40 τερμάτων και... συνεχίζει. Δεν είναι όμως μόνος του, καθώς η Ρεάλ βρίσκει τέρματα και από άλλους παίκτες.

Παράλληλα, οι Blancos έχουν μπροστά τους μία ακόμα πρόκληση. Να σπάσουν το ρεκόρ των 99 βαθμών σε μία περίοδο που ανήκει στην ομάδα του Γκουαρδιόλα και να... ξαναπάρουν την πρωτιά στην Μαδρίτη, αφού μέχρι να αναδυθεί η Μπάρτσα του Πεπ, το ρεκόρ άνηκε στη Βασίλισσα από τη σεζόν 1996/97. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να κάνει έξι νίκες σε ισάριθμα ματς, να σπάσει δηλαδή και την έδρα των Καταλανών και να τερματίσει πρώτη με 100 βαθμούς!

Στις φετινές υψηλές πτήσεις της, η Ρεάλ έχει... πιλότο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με τη σειρά του σπάει όλα τα ρεκόρ. Το ματς με την Ατλέτικο είχε την δική του σημειολογική σημασία για τον Κριστιάνο, αφού:

-Έφτασε τα 40 γκολ και ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι στον πίνακα των σκόρερ
-Έγινε ο πρώτος παίκτης στο Πρωτάθλημα που σκοράρει 20 γκολ εκτός έδρας.
-Έγινε ο πρώτος που κάνει 7 χατ-τρικ σε μία αγωνιστική χρονιά
-Σκόραρε το 300ο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Μουρίνιο στον πάγκο
-Πέρυσι, είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 41 τέρματα και φέτος έχει ήδη 40!
-Έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ από το σημείο του πέναλτι με 23, πίσω από τον Χιούγκο και τον Μίτσελ