Οι «καταϊδρωμένοι» για Βραζιλία

Οι «καταϊδρωμένοι» για Βραζιλία

bet365

Το gazzetta.gr κάνει σενάρια για τους 2ους όλων των ομίλων και πιθανούς αντιπάλους της Ελλάδας στα μπαράζ για το Μουντιάλ. Διαλέξτε από την Ισλανδία ως την Ισπανία...

Μετά την βαριά ήττα στη Ζένιτσα, η Ελλάδα άρχισε να ρίχνει κλεφτές ματιές στον πίνακα με τις δεύτερες χώρες των εννέα ομίλων. Αυτό που θα είδε ο Φερνάντο Σάντος, λογικά δεν θα του άρεσε καθόλου, μιας και υπάρχουν πολύ από δύσκολοι αντίπαλοι έως μεγαθήρια που φράζουν τον δύσκολο -μέσω μπαράζ- δρόμο για τη Βραζιλία. Πλέον για να προσπεράσουμε την Βοσνία απαιτείτε να χάσει εκείνη τέσσερις βαθμούς (στην ισοβαθμία μας... τρώνε στη διαφορά γκολ και στα μεταξύ μας) και εμείς κανέναν στα πέντε ματς που απομένουν. Το καλό είναι ότι έχουμε πιο εύκολο πρόγραμμα που επιτρέπει να ονειρευόμαστε.

Τον Ιούνιο ακολουθεί η μοναδική δύσκολη έξοδος στη Λιθουανία και έπονται το Λίχτενσταϊν εκτός και τρία εντός με Λετονία, Σλοβακία, Λίχτενσταϊν. Αντιθέτως, οι Βόσνιοι έχουν εκτός τις Λετονία, Λιθουανία, εντός το Λίχτενσταϊν και το κυριότερο: εντός εκτός τη Σλοβακία. Κάπου θα χάσουν σίγουρα βαθμούς. Το θέμα είναι λοιπόν, πόσους. Αυτά όσον αφορά την 1η θέση. Ας πάμε όμως στο πιο ρεαλιστικό σενάριο, αυτό που μας θέλει 2ους να παλεύουμε σε δύο έξτρα αναμετρήσεις. Το θέμα είναι με ποιους μπορεί να πέσουμε...

Επειδή οι όμιλοι είναι εννέα και οι χώρες που θα πάνε σε μπαράζ οκτώ, θα συμβεί το ακόλουθο δεδομένο: Ο ένας όμιλος (σ.σ.: ο τελευταίος) έχει πέντε χώρες αντί έξι που έχουν οι υπόλοιποι. Ετσι λοιπόν σε αυτά τα οκτώ γκρουπ οι βαθμοί που θα πάρει ο 2ος κόντρα στον ουραγό, δεν θα μετρήσουν στη βαθμολογία των 2ων. Οπότε η τελευταία 2η χώρα που θα προκύψει, θα μείνει εκτός μπαράζ.

Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία των 2ων έχει ως εξής (με αφαιρεμένους τους βαθμούς κόντρα στον ουραγό)...
ΟΜΙΛΟΣ ΧΩΡΑ ΒΑΘΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΦ. ΓΚΟΛ
1ος Κροατία 13 5 +6
7ος Ελλάδα 10 5 +2
5ος Ισλανδία 9 4 +2
9ος Ισπανία 8 4 +5
4ος Ουγγαρία 7 4 0
2ος Βουλγαρία 6 4 +1
8ος Αγγλία 5 3 +5
3ος Σουηδία 5 3 +2
........................................................
6ος Ισραήλ 2 3 -4

Δηλαδή όπως έχουν ακριβώς αυτή τη στιγμή τα πράγματα, η Ελλάδα θα έπρεπε να ελπίζει να σταθεί τυχερή και να μην πέσει με Ισπανία, Αγγλία σε πρώτη φάση και Κροατία κατ' επέκταση. Οι υπόλοιπες χώρες παίζονται αν και είναι ισχυρές αγωνιστικά. Βέβαια στο φινάλε μπορεί να μην είναι αυτοί οι πιθανοί αντίπαλοι που μπουν στην κληρωτίδα (όλοι μπορούν να πέσουν με όλους). Ας το πάρουμε όμως ανά γκρουπ...

1ος
Βέλγοι και Κροάτες συγκατοικούν στην κορυφή, με τους πρώτους να έχουν πλεονέκτημα στα γκολ, αλλά να τους περιμένουν οι Κροάτες την προτελευταία αγωνιστική. Από εδώ δεν θέλουμε σίγουρα αντίπαλο, καθώς είναι και οι δύο πολύ δυνατοί.

2ος
Η Ιταλία προηγείται με έναν πόντο της Βουλγαρίας (10 αντί 9) και την έχει και εντός. Υπάρχει βέβαια και η Δανία με 5 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο που μπορεί να μπει στο κόλπο. Βουλγαρία και Δανία είναι καλές, μα όχι... ανεπιθύμητες.

3ος
Εδώ η Γερμανία έχει ξεφύγει (13 βαθμούς) και Σουηδία (8), Αυστρία, Ιρλανδία με 7 θα παλέψουν. Στη χειρότερη μοίρα οι τελευταίοι που έχουν τους Γερμανούς εντός, αλλά και οι Αυστριακοί που δεν τους έχουν νικήσει εδώ και δεκαετίες. Οπότε μάλλον την παρέα του Ζλάταν βλέπουμε και δεν την πολυθέλουμε.

4ος
Η Ολλανδία είναι στο +5 (15 αντί 10) από Ούγγρους και Ρουμάνους που ισοβαθμούν (+1 γκολ οι Ούγγροι) και έχουν και ένα μεταξύ τους να παίξουν στη Ρουμανία. Στο παιχνίδι ίσως να μπει και η Τουρκία (6 πόντους), μιας και οι άλλοι δύο έχουν ταξίδι στην Ολλανδία. Από εδώ φυσικά μπορούμε να τα βάλουμε και με τους τρεις.

5ος
Πρόκειται για το ποιο ανοικτό γκρουπ, καθώς τέσσερις χώρες βρίσκονται μεταξύ 10 και επτά βαθμών. 1η η Ελβετία (10) και ακολουθούν Ισλανδία (9), Αλβανία (9), Νορβηγία (7). Σαφώς και από εδώ θα θέλαμε οπωσδήποτε αντίπαλο.

6ος
Η Ρωσία δεν χάνει την πρωτιά (12 πόντοι) και Ισραήλ, Πορτογαλία (από 8 και +2 γκολ οι Ισραηλινοί) θα παλέψουν για τα μπαράζ. Προβάδισμα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει το Ισραήλ εντός και τους τελευταίους να έχουν και ταξίδι στη Μόσχα. Καλή η παράδοση με τους Ιβηρες, αλλά μάλλον από μακριά και αγαπημένοι.

7ος
Αυτός είναι ο όμιλος της Ελλάδας

8ος
Ο περίπατος που πίστευαν πως θα είχαν οι Αγλλοι εξελίσσεται σε αγχώδη τρέξιμο. Το Μαυροβούνιο προηγείται με 13 πόντους και τα Λιοντάρια ζορίζονατι με 11 και ένα ματς περισσότερο από τους διώκτες τους. Ουκρανία και Πολωνία (5 βαθμοί) ελπίζουν και ειδικά οι πρώτοι που έχουν τους Βρετανούς εντός. Εδώ πάντως οι Αγγλοι έχουν πρόβλημα, καθώς τους αφαιρούνται στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ οι δύο νίκες επί του Σαν Μαρίνο και απομένουν με πέντε πόντους. Οπότε κινδυνεύουν ακόμα και 2οι να τερματίσουν, να μείνουν 9οι σε αυτή τη βαθμολογία και κατά συνέπεια εκτός μπαράζ. Εμείς πάντως θέλουμε κάποιον άλλον αν και το Μαυροβούνιο του Βούτσινιτς έχει εξαιρετική ομάδα.

9ος
Μόνο νίκη στη Γαλλία θέλει η Ισπανία για να περάσει 1η. Οι Τρικολόρ με ισοπαλία τους αφήνουν 2ους. Οι δυο τους παίζουν μόνοι τους για τις δύο θέσεις και εννοείται πως από εδώ δεν θέλουμε κανέναν τους.

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα