«Χ»αρακίρι η Λιόν (vid)

Η Λιόν είχε την ευκαιρία να πιάσει ξανά την Παρί στην κορυφή, όμως την σπατάλησε, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Μπρεστ και στο -2 από τους Παριζιάνους.

Η ήττα της Παρί από την Ρεμ (1-0) χθες (02/03) έδινε την ευκαιρία στην Λιόν με νίκη επί της Μπρεστ στο «Φρανσίς Λε Μπλε» να ξαναπιάσει τους Παριζιάνους στην κορυφή της Λιγκ 1. Οι «λιονέ», όμως, αιφνιδιάστηκαν από το ξεκίνημα των αντιπάλων τους, σπατάλησαν ένα 45λεπτο και τελικά έμειναν στο 1-1 απέναντι σε μία ομάδα που έχει να πανηγυρίσει νίκη στην έδρα της από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το παιχνίδι, λοιπόν, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μόλις στο 8' πήραν το προβάδισμα. Σαφνί και Γκουέγ έπαιξαν πολύ ωραία το 1-2 και ο δεύτερος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον Βερκούτρ για το 1-0. Το παιχνίδι άνοιξε στη συνέχεια, όμως οι παίκτες του Γκαρντ έδειξαν αιφνιδιασμένοι και δεν κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι τους στο πρώτο μέρος. Λακαζέτ, Αγιτέ και Γκομίς είχαν καλές στιγμές (καλύτερη εκείνη του δεύτερου για την Μπρεστ), με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 1-1.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό, είχε καλό ρυθμό και στο 53' ήρθε η ισοφάριση, όταν μετά από συνδυασμό των Γκρενιέ και Μαλμπράνκ ο Λισάντρο έκανε το σουτ, ο Τεμπό αρχικά απέκρουσε, όμως η μπάλα βρήκε στον Μακοντά, που εκείνη την ώρα γύριζε στην άμυνά του, για να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1... Η συνέχεια βρήκε τον Τεμπό να βγάζει το σουτ του Γκομίς, ενώ στο 66' ο Λισάντρο έχασε μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ να περνάει λίγο άουτ.

Στο 77' ο Βερκούτρ έκανε την έξοδο και πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Λίτσκα στο ύψος της περιοχής, ενώ όσο περνούσε η ώρα οι «λιονέ» πλησίαζαν όλο και περισσότερο στο γκολ της νίκης, που όμως δεν ήρθε ποτέ. Στο 82' ο Λεζόν έδιωξε με υπερένταση πάνω στη γραμμή το σουτ του Μαλμπράνκ, ενώ στο 2' των καθυστερήσεων ο Γκομίς έχασε απίστευτη ευκαιρία, στέλνοντας από κοντά την μπάλα άουτ! Λίγο νωρίτερα ο Λεσουαμιέ είχε σκοράρει για την Μπρεστ, όμως το γκολ του ακυρώθηκε σωστά για χέρι.

Μπρεστ (Λαντρί Σοβάν): Τεμπό, Κουλιμπαλί, Κανταρί, Λεζόν, Μακοντά, Σισοκό, Λίτσκα, Σαφνί (45' Γκρουζί), Ρασπεντίνο, Γκουέγ (78' Τουρέ), Αγιτέ (70' Λεσουαμιέ)

Λιόν (Ρεμί Γκαρντ): Βερκούτρ, Ρεβεγιέρ, Μπίσεβατς, Λόβρεν, Ουμτιτί, Εμβουεμπά, Μαλμπράνκ, Γκρενιέ (76' Φερί)), Λακαζέτ, Λισάντρο, Γκομίς

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή (01/03)

Μονπελιέ-Ρεν 2-0

(75' Χίλτον, 86' Καμαρά)

Σάββατο (02/03)

Ρεμ-Παρί 1-0

(64' Κριτσόβιακ)

Σεντ Ετιέν-Νις 4-0
(7' πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 60', 75' Μπραντάο, 70' Μολό)

Λοριάν-Βαλενσιέν 1-1
(4' Μονέ Πακέ - 80' πεν. Ντανίκ)

Σοσό-Νανσί 1-2
(90+3' Πριβά - 7' πεν. Μουκάντζο, 40' Ζιτέ)

Μπαστιά-Αζαξιό 1-0
(47' Μαουλιντά)

Τουλούζ-Εβιάν 0-0

Κυριακή (03/03)

Μπρεστ-Λιόν 1-1

(8' Σαφνί - 53' Μακοντά αυτ.)

Μαρσέιγ-Τρουά (18:00)
Λιλ-Μπορντό (22:00)