«Διάβολος» ή ανίκανος (vids);

Γιώργος Καραμάνος
«Διάβολος» ή ανίκανος (vids);

bet365

O referee Μαρκ Κλάτενμπεργκ που καθόρισε το αποτέλεσμα στο Τσέλσι-Γιουνάιτεντ, έχει ένοχο ιστορικό υποδείξεων υπέρ της δεύτερης. Δείτε και θα καταλάβετε...

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλά να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται κιόλας». Με βάση αυτό το αξίωμα ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν τα έχει πάει και τόσο καλά αναφορικά με το πως έχει σφυρίξει ορισμένα ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος υπαινιγμός σχετικά με την τιμιότητα του. Ούτε υπάρχει λόγος να υποστηρίξει κανείς πως τα... παίρνει από τον Σερ Αλεξ, κάτι που αποκλέίεται να συμβαίνει. Απλά ο κύριος διαιτητής του Τσέλσι-Γιουνάιτεντ (2-3) που έσφαξε τους Λονδρέζους, έχει άσχημο παρελθόν υποδείξεων υπέρ των Κόκκινων Διαβόλων με απίστευτα αστείες ή καλύτερα δραματικές υποδείξεις.

Κάνε εγγραφή στην sportingbet και πάρε μπόνους 100%

Ακόμα και εάν υποθέσουμα ότι μεγάλωσε με τα κατορθώματα του Μπράιν Ρόμπσον και του Ερίκ Καντονά, εμείς θα πιστέψουμε στην αθωότητα του, η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι απαλλάσσεται λόγω ανικανότητας (σ.σ.: διαιτητικής βλακείας), μιας και εγκλήματα έχει κάνει και υπέρ άλλων ομάδων. Στο gazzetta.gr θυμηθήκαμε και παρουσιάζουμε τα καμώματα του και απορούμε: πως στο καλό εξακολουθούν και του δίνουν το δικαίωμα να φοράει τα... κορακίσια μαύρα στην τιμημένη Πρέμιερλιγκ; Οσο για το ερώτημα του τίτλου, μάλλον συνηγορούμε υπέρ της ανικανότητας του...

Ρόι Κάρολ και μισό μέτρο
Η αρχή έγινε το 2005 στο Γιουνάιτεντ-Τότεναμ. Τότε ο Πέδρο Μέντες κρέμασε με λόμπα από το κέντρο τον Ρόι Κάρολ (νυν τερματοφύλακα του Ολυμπιακού), ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και το τόπι πέρασε τη γραμμή για μισό μέτρο. Φυσικά ο «mister ref» έδειξε παίζεται σε ένα γκολ που θα το μετρούσε ακόμα και ο ίδιος ο Τζορτζ Μπεστ. Η λεπτομέρεια; Ηταν το τελευταίο λεπτό και το ματς έληξε 0-0.



Φάουλ ή... Νάνι;
Τη δεύτερη φορά που ενεπλάκη με τη Γιουνάιτεντ ήταν και πάλι στο «Ολντ Τράφορντ» με αντίπαλο την άτυχη Τότεναμ. Τότε βέβαια δεν μπορείς να πεις ότι φταίει, αλλά συνέβη το εξής: Ο Νάνι έπεσε εντός περιοχής και ακούστηκε ένα σφύριγμα. Οι παίκτες της Τότεναμ και ειδικά ο τερματοφύλακας της, Εουρέλιο Γκόμες ισχυρίστηκαν πως ήταν από τον Κλάτενμπεργκ. Ο ίδιος το αρνήθηκε όταν ρωτήθηκε σχετικά. Ο Γκόμες έστησε τη μπάλα για το ελεύθερο χτύπημα, ο Νάνι του την πήρε και σκόραρε, με τους Λονδρέζους να μην πιστεύουν αυτό που είχε συμβεί.



Σφαγή στο Μέρσεϊσαϊντ
Το απόλυτο ρεσιτάλ του όμως ο 37χρονος διαιτητής το έδωσε στο «Γκούντισον Παρκ» το 2007. Ηταν το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ, το οποίο τα χάρισε στην κυριολεξία στη Λίβερπουλ. Αρχικά έδωσε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ του Στίβεν Τζέραρντ, βγάζοντας την κίτρινη κάρτα στον Τόνι Χίμπερτ, μετανιώνοντας άμεσα, για να τον αποβάλει ένα δευτερόλεπτο αργότερα. Ενώ το παιχνίδι ήταν στο 1-1, ο Ντιρκ Κάιτ επιχείρησε ένα δολοφονικό- εκτός λογικής και φάσης- τάκλιν και δεν του έδειξε ούτε κάρτα, ενώ θα έπρεπε να τον στείλει σπίτι του. Τελικά αντί να παίζει με 10 παίκτες η Λίβερπουλ, φτάσαμε στις καθυστερήσεις (2-1 η Λίβερπουλ), όπου ο Τζέιμι Κάραχερ έκανε εξόφθαλμο πέναλτι (κράτησε από πίσω) στον Τζολέον Λέσκοτ, με τον Κλάτενμπεργκ να κάνει τον Κινέζο.



Ο «ανυπόφορος» Μπέλαμι
Ακόμα ένα αρνητικό για το βιογραφικό του περιστατικό συνέβη στο Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι το 2009. Τότε ο διαιτητής, περνώντας από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, είπε στον Μαρκ Χιουζ: «Μα καλά αυτόν τον Μπέλαμι πως τον αντέχετε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις;». Λίγο αργότερα απέβαλε τον Ουαλό επιθετικό με δύο ανύπαρκτες κίτρινες για διαμαρτυρία και θέατρο. Ειδικά στη δεύτερη κάρτα ήταν ολοκάθαρο φάουλ υπέρ του Μπέλαμι (σ.σ.: κάτι σαν αυτο που συνέβη με τον Τόρες...


Και το ρεσιτάλ του στο Τσέλσι-Γιουνάιτεντ...



* Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010 ο Μαρκ Κλατενμπεργκ άφησε ωστόσο, τις καλύτερες των εντυπώσεων στον Αρη, ο οποίος εκείνη τη βραδιά νίκησε 1-0 Ατλέτικο Μαδρίτης στο Europa League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα