Μόνο ΑΠΟΕΛ!

Μόνο ΑΠΟΕΛ!

bet365

Οι Γαλαζοκίτρινοι έγιναν η μοναδική κυπριακή που προκρίνεται στα playoffs του Europa League μετά τη νίκη επί της Ααλεζουντ (0-1). Ηττα στα πέναλτι για Ομόνοια, διακοπή στο ματς της Ανόρθωσης!

Πέρασε με δύο νίκες το ΑΠΟΕΛ
Το όνομα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπει στην κληρωτίδα για τα playoffs του Europa League την Παρασκευή (10/08) μετά και τη δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά στην Νορβηγία επί της Ααλεζουντ με 0-1. Οι Γαλαζοκίτρινοι είχαν επικρατήσει και στον πρώτο αγώνα με 2-1 αν και είχαν βρεθεί να χάνουν και αυτό έκαναν και τώρα χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Αδόρνο στο 36'. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Στιούαρτ στο 5', όμως χωρίς το ΑΠΟΕΛ να πιάσει μεγάλα στάνταρ απόδοσης υποχρεώθηκαν να που «αντίο» στο αήττητο που διατηρούσαν στο Color Line Stadium για περίπου δύο χρόνια.


Οι συνθέσεις

Ααλεζουντ (Κέιτιλ Αντρέ Ρέκνταλ): Γκρύτεμπουστ, Τόγιας, Αρνεφορντ, Μάτλαντ, Γιάαγκερ, Μόρισον, Κάρλσεν (46' Γουεμπανγκόμο), Μπαράντες, Φούρε (46' Ποστ), Στιούαρτ, Τζέιμς.

AΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Αλεξάνδρου, Σέρτζιο, Μπόρδα, Ζουέλα, Μοράις, Πίντο, Μαντούκα, Μπενασούρ (90' Σόουζα), Χαραλαμπίδης (77' Αλωνεύτης), Αδόρνο (83 'Μπούντιμιρ).

Αδικία, αποκλεισμός, επεισόδια και τιμωρία για Ανόρθωση
Παρά το γεγονός ότι είχε νικήσει 0-1 στον πρώτο αγώνα στην Γεωργία της Ντίλα Γκόρι, η Ανόρθωση ηττήθηκε 0-3 στο «Αντ. Παπαδόπουλος» και κινδυνεύει με τιμωρία από την UEFA αφού το ματς διακόπηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο εξαιτίας εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο! Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς γκολ με την πρόκριση στα playoffs του Europa League να πλησιάζει. Ομως δεν έμελλε να γίνει έτσι. Στο 52' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Βασάτζε να είναι οφσάιντ, ενώ στο 78' ο Σαλουκβάντζε χρησιμοποιώντας το χέρι του έκανε το 0-2. Το τελικό χτύπημα έδωσε ο Βασάτζε στο 82' και κάπου εκεί είχαμε είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με το διαιτητικό τρίο και τους Γεωργιανούς να κάνουν σπριντ για τα αποδυτήρια.

Οι συνθέσεις

Ανόρθωση: Μπλάζιτς, Ιλιτς, Μποαβεντούρα, Κόλιν, Ζόρζε, Αλέξα, Λαμπάν, Οχαγιόν (59' Ρέζεκ), Σπαντάτσιο, Λαβόρδε, Οκκάς (67' Ρονκάτο).

Ντίλα Γκόρι: Σκέντερ, Σαλουκβάτζε, Ονιάνι, Σασιασβίλι, Κβιρκβέλια, Γκρικαλασβίλι, Μπεκβάια, Βασάτζε, Γκουρούλι, Γκβάλια, Καχελισβίλι (46' Αχαλκάτσι).

Αποκλεισμός από τη βούλα για Ομόνοια
Δεν στάθηκε τυχερή στη ρώσικη ρουλέτα η Ομόνοια, καθώς μετά από δύο «λευκά» 90λεπτα με τον Ερυθρό Αστέρα χρειάστηκε την ψυχοφθόρο διαδικασία για να κρίνει το αν θα δώσει το «παρών» στα playoffs του Europa League. Η ομάδα του Νεόφυτου Λάρκου παρότι έχασε ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο της κανονικής διάρκειας με τους Αβραάμ και Χριστοφή, δεν έμελλε να είναι αυτή που θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο καθώς οι Σέρβοι πήραν την πρόκριση μέσα στην Μεγαλόνησο, με τον Ντάνιελσον από πλευράς γηπεδούχων να μην καταφέρνει να ευστοχήσει στην τελευταία εκτέλεση.

Η διαδικασία των πέναλτι
Ντιμιτρίεβιτς 0-1
Αλβες 1-1
Μιλιβόγιεβιτς 1-2
Φρέντι 2-2
Κασαλίτσα 2-2 (Αποκρούει ο Λεόνι)
Παβίσεβιτς 2-2 (Αποκρούει ο Μπαΐκοβιτς)
Μαξίμοβιτς 2-3
Χριστοφή 3-3
Μιλούνοβιτς 3-4
Αγκουιάρ 4-4
Μλαντένοβιτς 4-5
Σκαραμοτσίνο 5-5
Μιχαΐλοβιτς 5-6
Ντάνιελσον 5-6 (Αποκρούει ο Μπαΐκοβιτς)

Οι συνθέσεις

Ομόνοια (Νεόφυτος Λάρκου): Λεόνι, Παβίσεβιτς, Ντάνιελσον, Σκαραμοτσίνο, Σπούνγκιν, Αβραάμ (83' Αλβες), Ασίς (73' Αγκιάρ), Λεάντρο (95' Μαργκάσα), Σοάρες, Φρέντι, Χριστοφή.

Ερυθρός Αστέρας (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Μπαΐκοβιτς, Μαξίμοβιτς, Μίκιτς, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Μιχαήλοβιτς, Ντιμιτρίεβιτς, Λάζοβιτς (102΄ Μιλούνοβιτς), Εβάντρο (119΄ Μίριτς), Μιλιβόγιεβιτς, Κασαλίτσα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα