Αυτός είναι ο νέος Παναθηναϊκός!

Αυτός είναι ο νέος Παναθηναϊκός!

Gazzetta team
Αυτός είναι ο νέος Παναθηναϊκός!

bet365

Το σύστημα, η φιλοσοφία, τα πρόσωπα και όλα τα στοιχεία του Παναθηναϊκού που έχτισε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην Αυστρία. Γράφει ο απεσταλμένος του gazzetta.gr στο Σάλτμπουργκ, Νίκος Αθανασίου.

Επιθετικό πρέσινγκ, ταχύτητα σε όλα τα επίπεδα, ομάδα που θα «σκοτώνει» τον αντίπαλο στο ανοιχτό γήπεδο, αφού πρώτα τον έχει «στραγγαλίσει» με την πίεση. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επί δέκα ημέρες στο Σάλτσμπουργκ «έχτισε» τον νέο Παναθηναϊκό. Πάμε να δούμε τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των όσων δούλεψε ο Πορτογάλος αλλά και τα πρόσωπα που έχει ξεχωρίσει.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως έχει κατασταλάξει στο 4-2-3-1. Με δύο «κόφτες» στον άξονα και έναν ελεύθερο πίσω από τον επιθετικό. Αυτό το σύστημα, του «ταιριάζει» στους ποδοσφαιριστές που έχει στα χέρια του και με αυτό αναμένεται να πορευτεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν που έρχεται.

Παρόλα αυτά και επειδή θέλει να έχει δουλέψει και άλλα πράγματα, ο 66χρονος τεχνικός έδειξε να «τσεκάρει» σε κάποιες περιπτώσεις τόσο το 4-3-3 με δύο εσωτερικούς μέσους, όσο και το 4-4-2. Πάντως, το 4-2-3-1 αυτή την στιγμή παίζει… μόνο του. Εξάλλου για να παίξεις 4-3-3 με επιτυχία πρέπει να έχεις εσωτερικούς μέσους που θα κάνουν την διαφορά. Με δεδομένο ότι ο Κατσουράνης δεν έχει ενσωματωθεί στην ομάδα, ο μόνοι που μπορούν να παίξουν εκεί είναι ο Ζέκα, ο Δώνης και υπό προϋποθέσεις ο Μαρίνος! Κανείς άλλος…

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Αυτό που θέλει να «χτίσει» και να περάσει ο Φερέιρα στους παίκτες του από την πρώτη στιγμή είναι διακριτό. Πίεση ψηλά, ανάκτηση της κατοχής και γρήγορη μετάβαση προς τον στόχο. Πίεση όχι μόνο για να δυσκολέψει τον αντίπαλο αλλά να του κλέψει την μπάλα και να δημιουργήσει ανισσοροπία στη κόντρα, χτυπώντας στο ανοιχτό γήπεδο.

Αυτό που ζητούσε ο Πορτογάλος όταν οι παίκτες του είχαν την κατοχή ήταν το εξής: Ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και άμεση αλλαγή του παιχνιδιού όταν «υπερφορτωνόταν» η μία πλευρά, ώστε ο απέναντι εξτρέμ να πάει στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργήσει το ρήγμα.

Το «campia», δηλαδή ‘’ άλλαξε’’, βρισκόταν συνεχώς στο στόμα του Φερέιρα που θέλει να δημιουργήσει μια μαχητική και γρήγορη ομάδα. Για αυτό εξάλλου και όλες του οι επιλογές στο μεταγραφικό παζάρι είχαν να κάνουν με τα παραπάνω στοιχεία.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Για το πως θα είναι ο Παναθηναϊκός, όσον αφορά τα πρόσωπα, κατά την διάρκεια της σεζόν είναι απίθανο να το φανταστούμε στον απόλυτο βαθμό, καθώς δεν έχει μπει ακόμη ο Σο, ο Μπαρμπαρούσης είναι στην Εθνική, ο Φορναρόλι μόλις πάτησε Αθήνα, αναμένεται ο Κουίνσι και είναι ακόμη ανοιχτό το αν θα γίνει και άλλη μεταγραφή.

Για τα προκριματικά, όμως, του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ξεχωρίσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που αυτή την στιγμή μοιάζουν να έχουν προβάδισμα.

Κάτω από τα δοκάρια ο Ορέστης Καρνέζης, αριστερά ο Νίκος Σπυρόπουλος, δεξιά ο Λουκάς Βύντρα και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ με τον Μανουέλ Βελάσκες. Ο Βιτόλο μαζί με τον Στέργο Μαρίνο στα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Σισοκό, δεξί ο Ζέκα, σε ρόλο επιτελικού ο Λάζαρος και στην κορυφή υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε Τοτσέ και Πετρόπουλο.

Ο Πορτογάλος, πάντως, έχει δείξει πως σκέφτεται και τον Ζέκα για τον άξονα. Σε αυτή την περίπτωση θα πάει δεξιά ο Μαρίνος αν και αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, μιας και ο Ζέκα έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στην πτέρυγα, έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τον Βύντρα.

 

Τελευταία Νέα