Το βιολί του ο «Πετρογκόλ»

Τάσος Νικολογιάννης
Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta.gr για το φιλικό τεστ του Παναθηναϊκού με την Κράσνονταρ και την παρουσία του Πετρόπουλου.

Το έχω πει ότι σε αυτά τα φιλικά δεν μπορείς να βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα για την ομάδα, που θα δεις στα επίσημα παιχνίδια στην διάρκεια της χρονιάς. Απλά στέκεσαι σε κάποια στοιχεία σε κάποιους παίκτες. Κατ ’αρχάς να πω ότι αυτό το δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού ήταν ίσως και το πιο δυνατό απ ’όσα θα δώσει. Αντιμετώπιζε μία ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Ρωσίας, που έχει ένα πολύ πλούσιο πρόεδρο και μεγάλο μπάτζετ και που είναι σχεδόν έτοιμη, αφού σε μία εβδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα.

Κάνε εγγραφή στην betfair και πάρε μπόνους έως 200 ευρώ

Έχει δώσει και οκτώ φιλικά , ενώ για τον Παναθηναϊκό ήταν μόλις το δεύτερο. Η διαφορά που υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο ήταν μεγάλη και οι Ρώσοι θα μπορούσαν να βάλουν και τρία και τέσσερα γκολ. Εκεί αυτό που με ανησύχησε περισσότερο και από τα αμυντικά κενά(οφειλόταν στο ότι δεν γινόταν από όλους σωστά το επιθετικό πρέσινγκ) είναι ότι η ομάδα δεν έφτιαξε ευκαιρίες . Μόλις στο 41 από μία ωραία ενέργεια και πάσα του Σισοκό και κακό τελείωμα του Ζέκα. Στο δεύτερο η ομάδα άλλαξε πρόσωπο. Και αυτό οφείλεται για μένα στην παρουσία του Πετρόπουλου στην κορυφή της επίθεσης και των Κουσίδη, Δώνη, Χουχούμη(μετά το 65) στην τριάδα πίσω από τον φορ.

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε πολύ, ήταν πολύ πιο γρήγορος, είχε σωστές επιστροφές και οι Ρώσοι δεν έβρισκαν τους χώρους του πρώτου μέρους. Θέλω να σταθώ λίγο παραπάνω στον «Πετρογκόλ». Μετά και αυτή την εμφάνισή του θα είναι άδικο από πλευράς Φερέιρα να μην τον ανταμείψει με συμμετοχή στην ενδεκάδα στο φιλικό της Δευτέρας. Είναι φανερό ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Τοτσέ, που εκτός των άλλων δεν ταιριάζει και με το γρήγορο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Πορτογάλος τεχνικός. Για μένα και με αυτά που βλέπω μέχρι τώρα ο Πετρόπουλος θα πρέπει να είναι ο φορ του Παναθηναϊκού στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και ο Φορναρόλι, που θα έρθει Τρίτη, Τετάρτη στην Αθήνα να είναι η εναλλακτική λύση από τον πάγκο. Οσο για τους πιτσιρικάδες , ενώ στο πρώτο ματς ήταν εξαιρετικός ο Λαγός σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Χουχούμης. Εξαιρετικός διεμβολιστής από αριστερά , πιστεύω ότι είναι χαφ και όχι μπακ. Ξυραφένια η σέντρα που βγάζει στην φάση του γκολ και φυσικά εκτέλεση killer από την πλευρά του Πετρόπουλου, που συνεχίζει το βιολί του.