Allez les bleus! (vid)

Gazzetta team
Allez les bleus! (vid)

bet365

Με τον Μπενζεμά να σερβίρει σε Μενέζ και Καμπάιγ, η Γαλλία επικράτησε 2-0 της Ουκρανίας στο Donbass Arena και πήρε κεφάλι στον 4ο όμιλο, αυξάνοντας την πίεση στην Αγγλία.

Εδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στον 4ο όμιλο του Euro η Γαλλία, η οποία με ωραία μπάλα και παιχνίδι κυριαρχίας επιβλήθηκε 2-0 της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ και θα μπορούσε άνετα να έχει πετύχει ακόμα μεγαλύτερη σε έκταση νίκη. Σε ένα ματς το οποίο διακόπηκε στο 5' και είχε 55 λετπά καθυστέρηση εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, οι παίκτες του Μπλαν καθάρισαν μέσα σε τρία λεπτά (53'-56') στο δεύτερο μέρος και με τέσσερις βαθμούς τέθηκαν επικεφαλής στο γκρουπ. Αυτή η νίκη αυξάνει την πίεση στην Αγγλία που χρειάζεται τρίποντο με την Σουηδία, ενώ ακόμα και αν κερδίσει, την τελευταία αγωνιστική σε περίπτωση ήττας από την Ουκρανία επιστρέφει στο Νησί.

Μετά την επανέναρξη του αγώνα η Γαλλία ήταν σαφώς ανώτερη από την Ουκρανία και μετά τα πρώτα μέτρια 25 λεπτά δημιούργησε τις φάσεις για να προηγηθεί, όμως ο Μενέζ δεν κατάφερε να σκοράρει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πιάτοφ. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, το έκανε στην επανάληψη μετά από ωραία ντρίμπλα ύστερα από ασίστ του Μπενζεμά για το 1-0 στο 53' ενώ τρία λεπτά ο επιθετικός της Ρεάλ κινήθηκε σαν δημιουργικός μέσος και πέρασε ωραία πάσα στον Καμπάιγ, ο οποίος (και αυτός) με αριστερό σουτ κλείδωσε τη νίκη για τους Τρικολόρ. Ο ίδιος παίκτες λίγο αργότερα βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως στο σουτ με το εξωτερικό που δοκίμασε η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Οι Γάλλοι διεύρυναν το αήττητο σερί τους σε 23 αγώνες, το οποίο είναι το καλύτερο τρέχον από όλες τις Εθνικές του κόσμου.

Man of the match: Καρίμ Μπενζεμά. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν σκόραρε, όμως ήταν αυτός που άνοιξε την άμυνα της Ουκρανίας με δύο ασίστ οδηγώντας τους Τρικολόρ σε μία πολύ σημαντική νίκη σε βάρος των διοργανωτών.

Αδύναμος κρίκος: Η Ουκρανία αφού κατάφερε να μηνδεχθεί γκολ στο πρώτο μέρος μπήκε στην επανάληψη πολύ παθητικά και μοιραία κατέρρευσε. Οι παίκτες του Μπλαχίν είδαν τους Γάλλους να μπαίνουν στο δεύτερο μέρος και να καθαρίζουν τον αγώνα σε λίγα λεπτά, ενώ ούτε στη συνέχεια μπόρεσαν να αντιδράσουν και απλά παρακολουθούσαν τους Τρικολόρ να αλλάζουν πάσες.

Στο ύψος του: Μενέζ και Καμπάιγ έδωσαν αξία στις πάσες του Μπενζεμά και καθάρισαν από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο το ματσάκι. Ο πρώτος έδωσε μεγάλη ταχύτητα στην ομάδα στα πλάγια, ενώ ο δεύτερος τα πήγε εξαιρετικά σαν εσωτερικός χαφ και βρέθηκε κοντά στο να πετύχει και δεύτερο γκολ και να κάνει το 3-0, όμως το δοκάρι δεν του έκανε το χατίρι.

Η γκάφα: Εχασε τρομερό τετ α τετ στο πρώτο μέρος ο Μενέζ αφού από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πιάτοφ, όμως στη συνέχεια την διόρθωσε και οδήγησε την Γαλλία στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Το στραγάλι: Δεν ειχε πρόβλημα ο Κάιπερς στην αναμέτρηση. Ο Ολλανδός ρέφερι που χρειάστηκε να διακόψει τον αγώνα για σχεδόν μία ώρα, πέρασε απαρατήρητος και απέφυγε το μεγάλο λάθος.

Το ταμείο του Gazzetta: Μία νίκη ήθελαν, μία νίκη θέλουν οι Ουκρανοί που κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους την τελευταία αγωνιστική στον αγώνα με την Αγγλία. Από την άλλη, η Γαλλία μετά από μία επιβλητική εμφάνιση έχει πλέον τη δυνατότητα με νίκη κόντρα στην Σουηδία να κατακτήσει την πρώτη θέση του 4ου ομίλου. Εξαιρετικά επιθετικά στοιχεία για τους Τρικολόρ, που εκτός από ταχύτητα στα πλάγια, ήταν συμπαγείς και είχαν εντυπωσιακό passing game.

Οι συνθέσεις

Ουκρανία (Ολεγκ Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Μίχαλικ, Καχερίδι, Σελίν, Τίμοστσουκ, Βορονίν (46' Ντέβιτς), Γιαρμολένκο (68' Αλίεφ), Ναζαρένκο (60' Μιλέφσκι), Κονοπλιάνκα, Σεφτσένκο.

Γαλλία (Λοράν Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Ντιαρά, Νασρί, Καμπάιγ (68' Μ' Βίλα) Μενέζ (73' Μαρτέν), Ριμπερί, Μπενζεμά (76' Ζιρού).

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Δείτε το Live του αγώνα πατώντας εδώ.


 

Τελευταία Νέα