Γαλλία-Αγγλία... συμμαΧία

Gazzetta team
Γαλλία-Αγγλία... συμμαΧία

bet365

Τα φαβορί του Δ' ομίλου αλληλοεξουδετερώθηκαν και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Καλύτεροι οι Τρικολόρ που έμειναν αήττητοι για 22ό ματς, αμυντικά με αντεπιθέσεις τα Λιοντάρια.

Ηταν το ντέρμπι του Δ' ομίλου και ένα από τα σημαντικότερα της Γηραιάς Ηπείρου. Ο νικητής του ζευγαριού Γαλλία-Αγγλία θα έπαιρνε με το καλημέρα ουσιαστικά στα χέρια του το ένα εισιτήριο. Προς το παρόν αμφότερες θα πρέπει να περιμένουν. Αυτό επιτάσσει η μεταξύ τους ισοπαλία (1-1) που δίνει ελπίδες και στο άλλο ζευγάρι, αλλά αφήνει κατά κάποιο τρόπο και στις δύο μεγάλες του γκρουπ την αίσθηση του... μη χείρον βέλτιστον.

Ηταν ένα περίεργο παιχνίδι και αυτό κυρίως εξαιτίας των πολλών απουσιών μίας Αγγλίας που έχει εμφανιστεί νεανική και με έναν προπονητή που μετράει μόλις 42 ημέρες στον πάγκο της, Ο Ρόι Χόντγκσον παρέταξε μία σύνθεση με παίκτες που στις καλές εποχές των Λιονταριών, δεν θα περνούσαν καν έξω από το προπονητικό κέντρο. Παρ΄όλα αυτά οι Αγγλοι κατάφεραν και πήραν το βαθμό και εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν ακόμα και να κλέψουν το «τρίποντο».

Χωρίς τον Γουέιν Ρούνεϊ (τιμωρημένος για τις 2 πρώτες αγωνιστικές) οι Αγγλοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Ακόμα και έτσι όμως εκείνοι βρέθηκαν μία ανάσα από το 1-0, αλλά ο Τζέιμς Μίλνερ αν και πέρασε και τον Γιορίς, δεν είχε ισορροπία και έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι Τρικολόρ που στο μεγαλύτεροι σημείο του αγώνα πίεζαν και είχαν συντριπτικά την κατοχή της μπάλας (65-35%). Ωστόσο, οι αντίπαλοι τους υπερτέρησαν στον αέρα και κάπως έτσι μπόρεσαν και να ανοίξουν το σκορ.

Στο 30' ο Στίβεν Τζέραρτν εκτέλεσε ένα έξοχο φάουλ και ο Τζολέον Λέσκοτ νίκησε στον αε΄ρα τον Αλού Ντιαρά, καρφώνοντας τον Γιορίς. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Αγγλοι κλείστηκαν στο δικό τους μισό γήπεδο και βρέθηκαν σε εντελώς παθητικό ρόλο, κάτι που δεν άργησαν να πληρώσουν. Αυτό φάνηκε ότι θα συνέβαινε στο 35', όταν η διπλή ευκαιρίας (κεφαλιές) του Ντιαρά λίγο έλειψε να φέρει την ισοφάριση, κάτι που συνέβη με τη γκολάρα του Σαμί Νασρί στο 39'. Το σουτ του έξω από την περιοχή ήταν άπιαστο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που πήγε στην γωνία του Τζο Χαρτ, ο οποίας μάλιστα δεν έβλεπε από τα σώματα που είχε μπροστά του.

Στην επανάληψη το ματς έγινε ακόμα πιο δυνατό, αλλά δεν μεταβλήθηκε η μορφή του. Οι Γάλλοι έκαναν παιχνίδι και είχαν και τις καλές στιγμές με το σουτ του Καρίμ Μπενζεμά (65') να σταματάει στον Χαρτ και το βολ πλανέ του Γιοάν Καμπάιγ (81΄) στο σώμα του Γουέλμπεκ. Κάπως έτσι λοιπόν οι δυο τους έμειναν με έναν βαθμό, κάτι που βάσει εικόνας βόλεψε περισσότερο τους Αγγλους.

Οσο για τους Τρικολόρ πρόσθεσαν σημαντικά νούμερα στα στατιστικά της ιστορίας τους. Με προπονητή τον Λοράν Μπλαν παρέμειναν για 22ό ματς αήττητοι (υτο μεγαλύτερο τρέχον σερί παγκοσμίως), αλλά και κόντρα στους Αγγλους (έχουν να νικήσουν από το 1997 με γκολ του Αλαν Σίρερ) στα έξι τελευταίας μεταξύ τους (3 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Man of the match: Ο Σαμίρ Νασρί ήταν τρομερά δραστήριος. Οποτε έπαιρνε τη μπάλα, οι Αγγλοι τρόμαζαν/ Κινητικός, με φαντασία, καλές εμπνεύσεις και κερασάκι το πολύ όμορφο γκολ του. Αν είχε άξιους συμπαραστάτες, οι Γάλλοι θα νικούσαν.

Αδύναμος κρίκος: Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που τον συνόδευαν χάρη στην τέλεια σεζόν του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος φορ χανόταν πολλές φορές στο ματς και έπαιζε πολύ έξω από την περιοχή, η οποία ήταν σχεδόν πάντα άδεια στις σέντρες των Γάλλων.

Στο ύψος του: Ο Τζολέον Λέσκοτ έβαλε το αγγλικο γκολ, μα κυρίως πάλεψε με νύχια και δόντια στην άμυνα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του βαθμού. Ψύχραιμος, δυναμικός, έσβησε και τον Μπενζεμά, οδηγώντας τον εκτός περιοχής για να πάρει τη μπάλα.

Η γκάφα: Ο Τζέιμς Μίλνερ έχασε μοναδική ευκαιρία να γίνει ήρωας. Εντάξει δεν είχε βάλει καλά το σώμα του και δεν είχε ισορροπία, αλλά όταν περνάς και τον τερματοφύλακας... απλά το καρφώνεις το τεμάχιο.

Το στραγάλι: Ο Νικόλα Ριτσόλι δεν ήταν καλός. Εάν κάποιος θέλει να σκεφτεί και πονηρά, θα μπορούσε να υποθέσει πως ο Ιταλός ρέφερι θέλησε να κάνει καλή εντύπωση στο μεγάλο αφεντικός (Μισέλ Πλατινί). Σφύριξε πολύ Γαλλία. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά όλα τα... σπόρια τα έδωσε σε εκείνη, ενώ θα μπορούσε εύκολα να έχει δείξει σε παίκτης της κάρτα σε δύο περιπτώσεις.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Γαλλία ήταν καλύτερη, είχε τη μπάλα, αλλά πολλές φορές δεν ήξερε τι να κάνει με δαύτην. Ευκαιρίες δεν δημιούργησε πολλές. Σίγουρα όχι ανάλογες της κατοχής της. Αντιθέτως η Αγγλία εξάντλησε τα αγωνιστικά όρια της (που δεν είναι ευρεία σε αυτή την ομάδα) και πήρε έναν πολύτιμο πόντο κόντρα σε έναν πολύ πιο ταλαντούχο αντίπαλο, παραμένοντας ωστόσο, χωρίς νίκη σε πρεμιέρα της σε EURO για 8η φορά.

Οι συνθέσεις

Γαλλία (Λοράν Μπλαν):
Γιορίς, Ντεμπουσί, Ραμί, Μεξές, Εβρά, Καμπάιγ (84' Μπεν Αφρά), Ριμπερί, Μαλουντά (85' Μαρτέν), Νασρί, Ντιαρά, Μπενζεμά

Αγγλία (Ρόι Χόντγκσον): Χαρτ, Τζόνσον, Λέσκοτ, Τέρι, Α. Κόουλ, Μίλνερ, Πάρκερ (78' Χέντερσον), Τζέραρντ, Τσάμπερλαϊν (77' Ντεφόε), Γιανγκ, Γουέλμπεκ (90' Γουόλκοτ)

 

Τελευταία Νέα