Ποδηλασία: Ο… τρελός κανονισμός στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που «έκοψε» μετάλλιο από δύο αθλήτριες

Newsroom
Ποδηλασία: Ο… τρελός κανονισμός στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που «έκοψε» μετάλλιο από δύο αθλήτριες

bet365

Οι Σόφι Ανγουίν και Τζόρτζια Χολτ περίμεναν να παραλάβουν το χάλκινο μετάλλιο στη ποδηλασία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, αλλά λόγω αλλαγής κανονισμού, δεν το πήραν ποτέ.

Για όλους τους αθλητές το να κερδίζουν ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, είναι στόχος ζωής. Είτε είναι χρυσό, είτε αργυρό ή χάλκινο. Στην ποδηλασία και τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ, που οι Αγγλοι θεωρούν… σχεδόν ισάξια διοργάνωση με τους Ολυμπιακούς, δύο δικές τους αθλήτριες, τερμάτισαν στην 3η θέση στην ποδηλασία πίστας.

Ομως, η Σόφι Ανγουιν και η Τζόρτζια Χολτ δεν πήραν το χάλκινο μετάλλιο εξαιτίας μίας αλλαγής του κανονισμού που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο αποκλειστικά για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του κανονισμού, για να πάρει ένας αθλητής ή μία ομάδα το χάλκινο μετάλλιο, στον τελικό θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον πέντε φιναλίστ! Στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν τέσσερις κι έτσι, εξαιτίας του νέου κανονισμού, οι δύο αθλήτριες περίμεναν πίσω από το βάθρο, αλλά δεν πήραν ποτέ μετάλλιο, προς σύγχυση όλων!

Ο κανονισμός λέει επίσης πως αν οι φιναλίστ είναι τρεις, τότε θα δοθεί μόνο χρυσό μετάλλιο (ισχύει από το 2018 σε αυτή τη περίπτωση) και η δεύτερη θέση δεν θα έχει καμία αξία. Οπως ανακοίνωσαν χθες, εξηγώντας την κατάσταση μετά την σύγχυση που επικράτησε, ο κανονισμός αυτός άλλαξε «για την αξιοπιστία της διοργάνωσης».

«Οι αθλήτριες ενημερώθηκαν πριν την κούρσα για τον κανονισμό, αλλά ο πίνακας έγραψε λανθασμένα ότι πήραν το χάλκινο και έγινε όλο αυτό. Ζητάμε συγνώμη για την σύγχυση που προκλήθηκε» ανέφεραν οι διοργανωτές.

Πάντως, παρά την απογοήτευσή τους οι δύο αθλήτριες από την Αγγλία, ανέβηκαν μετά την απονομή, μόνες τους στο βάθρο για να χαιρετήσουν το κοινό που τις χειροκρότησε και φόρεσαν και... δανεικά μετάλλια, κάτι που ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση των διοργανωτών, που τους επέβαλαν και πρόστιμο θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για τον κανονισμό!

 

Τελευταία Νέα