Ηλεκτρικό ποδήλατο: η πιο «green» λύση για μετακίνηση στην πόλη

Gazzetta team
Ηλεκτρικό ποδήλατο: η πιο «green» λύση για μετακίνηση στην πόλη
Μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε τις ποιοτικότερες προτάσεις.

Αν αναζητάς μία εύχρηστη, βολική, προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τις εντός πόλης σου μετακινήσεις, τότε το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ό,τι καλύτερο για ‘σένα και τις ανάγκες σου. Μια επένδυση που θα αποσβέσει τα χρήματά της σε χρόνο μηδέν, θα σε πάει εκεί που θες εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια. Η τελευταία γενιά ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι πιο ανθεκτική, αξιόπιστη και συμπαγής από ποτέ, προσφέροντάς σου κορυφαίας ποιότητας λύσεις ως προς τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Όσο για τις καλύτερες που κυκλοφορούν; Έλα να τις δούμε παρέα.

Blaupunkt CARLA 190

Εύχρηστο, λειτουργικό και ευέλικτο, το CARLA 190 έρχεται με σκελετό αλουμινίου και βάρος που περιορίζεται στα 13,8 κιλά μόλις, για άνετη μεταφορά. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 36 V – 7,8 Ah του χαρίζει εντυπωσιακή αυτονομία που κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70 χιλιομέτρων. Την ίδια στιγμή ο κινητήρας χαμηλής συντήρησης 250 W, τα φρένα Tektro V-Brakes και οι τροχοί 16 ιντσών εγγυώνται μία άνετη και ασφαλή εμπειρία οδήγησης. Ο φωτισμός LED, τέλος, θα σε καταστήσει ορατό ακόμα και τη νύχτα.

Nilox DOC J1

Το DOC J1 της Nilox θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας ματιά που θα του ρίξεις. Ο κλασικός, διαχρονικός σχεδιασμός του το κολακεύει, προσδίδοντάς του παράλληλα έναν premium αέρα. Ο λευκός σκελετός με τις καφέ λεπτομέρειες (σέλα, λαβές τιμονιού, καλάθι) και τους μεγάλης διαμέτρου τροχούς (20 ιντσών) δημιουργούν ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα το οποίο θα σε μεταφέρει στον προορισμό σου άνετα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ενσωματώνει μοτέρ 250 W και μπαταρία 36 V – 6 A, επιτυγχάνοντας έτσι τελική ταχύτητα 25 χλμ/ώρα και εμβέλεια μέχρι και 25 χιλιόμετρα.

UrbanGlide Bike-140

Κομψό, μικροκαμωμένο αλλά συνάμα εντυπωσιακά ανθεκτικό, το Bike-140 της UrbanGlide θα σε διευκολύνει σε κάθε σου μετακίνηση. Διαθέτει κινητήρα 350 W που του επιτρέπει να αγγίζει τα 25 χλμ/ώρα, καθώς επίσης και μπαταρία 36 V – 6 Ah που του χαρίζει αυτονομία 18 χιλιομέτρων -η δε φόρτισή της ολοκληρώνεται μέσα σε πέντε ώρες. Με σκελετό αλουμινίου και βάρος 15 κιλών, τροχούς 14 ιντσών και μπρος-πίσω δισκόφρενα, το αναδιπλούμενο Bike-140 μεταφέρεται εύκολα και προσφέρει κορυφαία αίσθηση στην οδήγηση.

Blaupunkt CARL 290

Οι καθημερινές σου βόλτες και μετακινήσεις αποκτούν άλλη αίσθηση χάρη στο CARL 290 της Blaupunkt. Πρόκειται για ένα από τα πιο φιλικά προς τον χρήστη/οδηγό ηλεκτρικά ποδήλατα της αγοράς, καθώς διαθέτει έξυπνο μηχανισμό αναδίπλωσης τεσσάρων βημάτων και βάρος μόλις 19 κιλών. Έρχεται με πλαίσιο και ζάντες αλουμινίου, κιβώτιο επτά ταχυτήτων Shimano και δισκόφρενα Tektro, ενώ πλαισιώνεται από ενσωματωμένο υπολογιστή ο οποίος όχι μόνο ελέγχει τον ηλεκτροκινητήρα των 250 W αλλά σου παρέχει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο μέσω της ενσωματωμένης στο τιμόνι οθόνης LCD.

Xiaomi Mi QiCYCLE

Ό,τι πρέπει για όσους μετακινούνται πολύ και συχνά, μπαινοβγαίνοντας σε κτήρια και χρησιμοποιώντας μέσα μεταφοράς, το Mi QiCYCLE της Xiaomi είναι ένα έξυπνο ηλεκτρικό ποδήλατο που θα καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Ο αισθητήρας ροπής TMM4 ανιχνεύει αυτόματα την πίεση που ασκείται και στα δύο πεντάλ προσφέροντας την απαραίτητη ισχύ για την επιθυμητή επιτάχυνση. Διαθέτει τέσσερις βοηθητικές λειτουργίες με διαφορετική υποβοήθηση και ισχυρό κινητήρα 250 W. Ο ενσωματωμένος υπολογιστής του, του επιτρέπει να καταγράφει με ακρίβεια και να σου παρουσιάζει τα σημαντικότερα δεδομένα από τις διαδρομές σου.

Blaupunkt ERL 814

Δίνοντας έμφαση στο συμπαγές design και το χαμηλό βάρος, το Blaupunkt ERL 814 είναι ένα από τα πιο λειτουργικά και ευέλικτα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων που κυκλοφορούν. Διπλώνει πανεύκολα ενώ η διαχείρισή του γίνεται μέσω από το E-Mobility app για να έχεις εικόνα της κατάστασής του ανά πάσα στιγμή. Διαθέτει κεφαλή LED, πίσω φως και κουδούνι, ενώ ενσωματώνει κινητήρα 300 W για ταχύτητες έως και 25 χλμ/ώρα. Την ίδια στιγμή η λειτουργία Cruise Control θα σου προσφέρει τις πιο ξεκούραστες μετακινήσεις που είχες ποτέ.

Nilox DOC J5

Με design που παραπέμπει σε… κανονικό ποδήλατο, το Nilox DOC J5 θα σου προσφέρει την οικεία εμπειρία ενός τυπικού urban μοντέλου με πεντάλ, «εμπλουτισμένη» ωστόσο με ένα μοτέρ Bafang 250 W και μπαταρία 36 V – 8 A. Διαθέτει χαμηλότερο οριζόντιο σωλήνα για μεγαλύτερη άνεση και μεγάλους τροχούς 26 ιντσών για ευκολότερη οδήγηση. Πιάνει ταχύτητες έως και 25 χλμ/ώρα ενώ προσφέρει εμβέλεια 55 χιλιομέτρων για μετακινήσεις χωρίς όρια. Διάλεξε την υποβοηθούμενη λειτουργία και τη ρύθμιση ταχύτητας από το κιβώτιο Shimano που σε βολεύει και… έφυγες!

Blaupunkt FRANZI 500

Αξιόπιστο και πολυσύνθετο, το FRANZI 500 είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μία premium πρόταση. Συνδυάζει τον ρετρό σχεδιασμό με τις προηγμένες λειτουργίες, προσφέροντας μια κορυφαία εμπειρία χρήσης. Διπλώνει σε τέσσερις κινήσεις και ζυγίζει μόλις 22 κιλά για άνετη μεταφορά. Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας των 250 W με ροπή 50 Nm του εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 25 χλμ/ώρα, ενώ η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου του χαρίζει εμβέλεια που αγγίζει τα 80 χιλιόμετρα. Τα V-Brakes και ο ενσωματωμένος υπολογιστής ενισχύουν τον δείκτη ασφάλειας, με το FRANZI 500 να πληροί εξ άλλου τις προδιαγραφές StVZO.

Nilox DOC X8

Αναδιπλούμενο και συμπαγές, το Nilox DOC X8 θα σε πάει παντού. Η μπαταρία των 36 V – 10,4 A του χαρίζει εμβέλεια έως και 60 χιλιόμετρα, καλύπτοντάς σε ακόμα και στις πιο μακρινές περιπλανήσεις σου. Ο κινητήρας των 250 W του προσφέρει τελική ταχύτητα 25 χλμ/ώρα, ενώ τα υποβοηθούμενα πεντάλ θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη. Τα φαρδιά ελαστικά (20 x 4 ίντσες) του επιτρέπουν να κινείται με άνεση τόσο στην άσφαλτο, όσο και off road, χωρίς να χάνει την πρόσφυσή του. Το κιβώτιο Shimano επτά ταχυτήτων και τα δισκόφρενα ολοκληρώνουν ιδανικά το «πακέτο».

Blaupunkt FRIDA 500

Μία από τις ποιοτικότερες λύσεις που θα βρεις στην αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων, το FRIDA 500 της Blaupunkt διαθέτει έξυπνο μηχανισμό αναδίπλωσης που το «μεταμορφώνει» μέσα σε τέσσερα βήματα. Την ίδια στιγμή το χαμηλό βάρος των 22,5 κιλών καθιστά πανεύκολη τη μεταφορά του. Έρχεται με αλουμινένιο πλαίσιο, τροχούς 24 ιντσών με προστασία διάτρησης και κιβώτιο έξι ταχυτήτων Shimano SIS. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 250 W με ροπή 50 Nm για ταχύτητες έως 25 χλμ/ώρα και μπαταρία με σύστημα BMS για άριστη παροχή ενέργειας ανά πάσα στιγμή.