H Valve ετοιμάζει φορητό PC για Steam games στη λογική του Nintendo Switch

H Valve ετοιμάζει φορητό PC για Steam games στη λογική του Nintendo Switch
Τα πάνω κάτω στην αγορά των videogames θα φέρει η Valve.

H Valve ετοιμάζει μια νέα πρόταση στην αγορά του PC Gaming, αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Ars Technica, ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το SteamPal.

Αυτή είναι η κωδική ονομασία ενός φορητού PC που αναπτύσσεται από την γνωστή εταιρεία και θα «τρέχει» Linux για να μπορεί να προσφέρει στους κατόχους του gaming εν κινήσει για τα παιχνίδια που προσφέρει η πλατφόρμα Steam, ενώ σχεδιαστικά θα θυμίζει το Nintendo Switch.

Την πληροφορία φαίνεται να επιβεβαιώνουν προς το παρόν αρκετές πηγές στο εξωτερικό και προς το παρόν φαίνεται και στον κώδικα του Steam (μετά την τελευταία αναβάθμιση) ότι υπάρχουν αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην παρούσα φάση, το εν λόγω PC φαίνεται πως έχει πλήκτρα δεξιά κι αριστερά της οθόνης, καθώς και ένα touchpad σαν αυτό του Steam Controller.

Δεν θα έχει αποσπώμενα τμήματα όπως η κονσόλα της Nintendo, αλλά θα μπορεί να συνδεθεί σε τηλεοράσεις μέσω καλωδίου USB Type-C.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αλλά αξίζει να σημειώσουμε πως παρόμοιες προσπάθειες έχουν κάνει κι άλλες εταιρείες που ασχολούνται με το PC στο παρελθόν.

Χαρακτηριστικά είναι τα prototypes που έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς Alienware, GPD, One-Netbook και Aya.