Corsair K55 RGB Pro: Το νέο οικονομικό gaming keyboard της αγοράς (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Corsair K55 RGB Pro: Το νέο οικονομικό gaming keyboard της αγοράς (vid)
Η Corsair αποκαλύπτει και κυκλοφορεί άλλη μια πολύ καλή λύση της στα πληκτρολόγια.

Η Corsair είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις κυκλοφορίες της στο χώρο των περιφερειακών για υπολογιστές και το νέο της gaming πληκτρολόγιο, το Corsair K55 RGB Pro, είναι γεγονός. Η νέα αυτή πρόταση απευθύνεται σε gamers που δεν θέλουν να δαπανήσουν αρκετά χρήματα, προσφέρει αρκετές επιλογές προγραμματισμού πλήκτρων και φωτισμού και κόστος κοντά στα 60 ευρώ.

Στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται το ίδιο το πληκτρολόγιο που φέρει ενσωματωμένο καλώδιο, μια αποσπώμενη βάση στήριξης για τον καρπό και ένα εγχειρίδιο χρήσης με κάποιες βασικές οδηγίες. Για άλλη μια φορά, το λογισμικό iCue έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις, αφού μπορεί να προσφέρει αρκετές έξτρα επιλογές, προσφέροντας κυρίως φωτισμό σε 5 διαφορετικές ζώνες.

Στο σώμα του προϊόντος κυριαρχεί το πλαστικό, ενώ στο αριστερό του τμήμα φέρει 6 ειδικά προγραμματιζόμενα πλήκτρα που μπορούν να συνεργαστούν με πολλά προγράμματα streaming, όπως το OBS και να λύσουν τα χέρια του παίκτη που μοιράζεται το περιεχόμενό του. Για να μεγαλώσει αρμονικά το πληκτρολόγιο και στον κάθετο άξονα, η κατασκευάστρια εταιρεία έχει προσαρμόσει και κάποια multimedia πλήκτρα στο επάνω μέρος και τα οποία προσφέρουν επιλογές για τα του ήχου.

Στα αριστερά τους συναντάμε τα ειδικά LED φωτισμού και ενδείξεων για τις διάφορες λειτουργίες, όπως το Caps Lock και τις μακρο-εντολές. Οι βάσεις στο πίσω τμήμα του πληκτρολογίου, του δίνουν τη δυνατότητα να σταθεί και υπό γωνία και να βολέψει ακόμη και σε απλή χρήση, πέραν του gaming. Για όσους είναι δε και απρόσεκτοι, χάρη στην προστασία κατά IP42 είναι ανθεκτικό και σε μικρές ποσότητες νερού που μπορεί να πέσουν πάνω του.

Συνολικά, έχουμε να κάνουμε ένα αρκετά όμορφο και πρακτικό gaming πληκτρολόγιο που θα προσφέρει πολλά σε όποιον δεν θέλει να επενδύσει αρκετά χρήματα για την αγορά εξοπλισμού. Είναι ανθεκτικό και άνετο και μπορεί να λειτουργήσει άψογα εντός κι εκτός περιβάλλοντος gaming.