iPhone 12: Ξεχάστε το για Σεπτέμβρη, πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

Gazzetta team
iPhone 12: Ξεχάστε το για Σεπτέμβρη, πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι φήμες για καθυστέρηση της κυκλοφορίας του iPhone 12 για τουλάχιστον έναν μήνα λόγω κορονοϊού.

Οι απανταχού φανατικοί των iPhone περιμένουν κάθε χρόνο πως και πως να έρθει ο Σεπτέμβριος, γιατί τότε, συνήθως, βγαίνουν τα καινούρια μοντέλα. Γίνεται αρχικά η παρουσίαση και προς το τέλος του μήνα γεμίζουν τα ράφια των καταστημάτων -για να... αδειάσουν σχεδόν αμέσως, αφού γίνεται ο κακός χαμός.

Φέτος, ωστόσο, το νέο κινητό τηλέφωνο της Apple, το iPhone 12, δεν θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο -όπως αναμενόταν- εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μαζικής παραγωγής.

Οι φήμες υπάρχουν καιρό, τώρα, όμως, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται.

Καταρχήν σε ένα tweet του, ο αξιόπιστος σε θέματα τεχνολογίας, Jon Prosser, ισχυρίζεται πως τα νέα iPhone και iPad θα τα δούμε τον Οκτώβριο.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στο Reuters, ο CFO της Qualcomm, Akash Palkhiwala, αποκάλυψε πως η εταιρία του αναμένει μειωμένα έσοδα το επόμενο τρίμηνο λόγω της καθυστέρησης κυκλοφορίας μιας ναυαρχίδας. Όσοι έχετε παρακολουθήσει την ιστορία, Apple και Qualcomm έχουν τελειώσει με τις δικαστικές τους διαμάχες και κατά πάσα πιθανότητα τα 5G modems του iPhone 12 θα τα προμηθεύσει κανονικά η δεύτερη.

Επίσης, δε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας theverge.com, ο οικονομικός διευθυντής της Ισπανίας, Λούκα Μαέστρι, σε επικοινωνία που είχε με επενδυτές την Πέμπτη (30/07), παραδέχθηκε ότι τα τέσσερα νέα μοντέλα της σειράς iPhone 12 θα κυκλοφορήσουν «λίγες εβδομάδες αργότερα» και όχι τον Σεπτέμβριο.

Παρ' όλα αυτά, δεν είναι σαφές αν οι συσκευές θα είναι έτοιμες μέχρι τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με διαρροές, η Apple θα τις ανακοινώσει σε ειδική εκδήλωση τον Σεπτέμβριο, αλλά μένει να δούμε πότε θα γίνουν διαθέσιμες προς πώληση.

Καθυστέρηση, πάντως, στην κυκλοφορία ενός iPhone έχει συμβεί ξανά, καθώς το iPhone X ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, αλλά έφτασε στα καταστήματα τον Νοέμβριο εκείνου του έτους λόγω προβλημάτων στην παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...