H αληθινή Wonderwoman: Επέζησε από καρδιακή ανακοπή διάρκειας 6 ωρών!

Gazzetta team
H αληθινή Wonderwoman: Επέζησε από καρδιακή ανακοπή διάρκειας 6 ωρών!
Όταν έχασε τις αισθήσεις της, ο σύζυγός της θεώρησε πως είχε πεθάνει, καθώς η θερμοκρασία του της είχε πέσει στους 18 βαθμούς.

Το ανθρώπινο σώμα και η ζωή γενικότερα, παίζουν παιχνίδια που πολλές φορές δεν μπορείς να τα πιστέψεις...

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση της Audrey Schoeman, η οποία σύμφωνα με τους γιατρούς στο Vall d’Hebron Hospital της Βαρκελώνης υπέστη τη μεγαλύτερη σε διάρκεια, καταγεγραμμένη, καταγεγραμμένη ανακοπή καρδιάς, στην ιστορία.

Η 34χρονη από την Βρετανία, η οποία ζει όμως στην Ισπανία, ήταν την Τρίτη με τον σύζυγό της Rohan για πεζοπορία στα Καταλανικά Πυρηναία, όταν ο καιρός ξαφνικά άλλαξε.

Εκεί τη στιγμή υπέστη καρδιακή ανακοπή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει ή να κουνηθεί και να χάσει τις αισθήσεις της.

Η θερμοκρασία του σώματός της, ενώ είχε πέσει τόσο πολύ που ενώ θα έπρεπε να είναι στους 35 βαθμούς ήταν μόλις στους 18. Κάτι που στην πορεία αποδείχθηκε σωτήριο για εκείνη...

Όταν τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο και την μετέφεραν στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν πολύ δύσκολη η κατάστασή της, αλλά διατηρούσαν τις ελπίδες τους.

Ο Dr Eduard Argudo που ήταν εκεί, είπε: «Φαινόταν νεκρή, αλλά ξέραμε οτι λόγω της υποθερμίας είχε ελπίδες να επιζήσει. Μπορεί σχεδόν να την σκότωσε, αλλά ταυτόχρονα προστάτευε το σώμα και το μυαλό της.

Αν πάθαινε αυτή την καρδιακή ανακοπή σε φυσιολογικές καιρικές συνθήκες θα είχε πεθάνει. Ήταν μία πολύ σπάνια περίπτωση».

Το ιατρικό τιμ του νοσοκομείου χρησιμοποίησε μία εξειδικευμένη συσκευή για το αίμα και το αναπνοή, βοηθώντας το σώμα να ανεβάσει θερμοκρασία.

Μόλις αυτή έφτασε τους 30 βαθμούς, με τον απινιδωτή επιχείρησαν να επαναφέρουν την καρδιά, κάτι που παρά τις 6 ώρες που είχαν περάσει από το ξεκίνημα του επεισοδίου, κατέστη δυνατό.

Σχεδόν 12 μέρες μετά, η Audrey Schoeman, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο έχοντας σχεδόν αναρρώσει πλήρως, με εξαίρεση κάποια προβλήματα κίνησης και ευαισθησίας των χεριών από την υποθερμία.

Από το περιστατικό δεν θυμάται τίποτα όμως...