Δύτες έθεσαν νέο ρεκόρ Γκίνες και συναγωνίζονται ποιος θα μαζέψει περισσότερα σκουπίδια από τις θάλασσες (pics)

Δύτες έθεσαν νέο ρεκόρ Γκίνες και συναγωνίζονται ποιος θα μαζέψει περισσότερα σκουπίδια από τις θάλασσες (pics)
Οι περισσότεροι όταν ακούν για κατάρριψη ρεκόρ Γκίνες σκέφτονται αυτόματα διάφορες προκλήσεις του ανθρώπου απέναντι σε διάφορους νόμους της Φυσικής και των ορίων της ανθρώπινης αντοχής.

Μία ομάδα δυτών, όμως, από την Φλόριντα των ΗΠΑ αποφάσισε να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, θέτοντας μία καινούργια κατηγορία των ρεκόρ Γκίνες, η οποία αφορά αποκλειστικά την ποσότητα των απορριμμάτων που μαζεύουν περιπλανώμενοι στους ωκεανούς της Γης.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα Dixie Divers από την ηλιόλουστη πολιτεία των ΗΠΑ, που αριθμεί 633 μέλη (μερικά από αυτά με ηλικία μικρότερη των 18 ετών) κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των «ανταγωνιστών» της, μαζεύοντας περισσότερα από 700 κιλά σκουπιδιών από τον βυθό του Ατλαντικού ωκεανού, θέτοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για όσους αποφασίσουν να τους ξεπεράσουν.

More than 600 divers took to the waters to clean up the seafloor. Credit: Facebook/Dixie Divers

Οι Dixie Divers, χωρισμένοι σε μικρότερες ομάδες των 10 ατόμων, έπεφταν διαδοχικά στο νερό και παρέμεναν στον βυθό για περίπου 15 λεπτά η καθεμία, σε μία προσπάθεια τόσο να γράψουν ιστορία αλλά και να συμβάλλουν ώστε οι ωκεανοί του πλανήτη να γίνουν λίγο πιο καθαροί.

The full amount of rubbish collected by the divers hasn't yet been announced. Credit: Facebook/Dixie Divers

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες ανήκε στην ομάδα του Αχμέντ Γκαμπρ, η οποία αριθμώντας 614 δύτες κάθε ηλικίας, καθάρισε από σκουπίδια τον βυθό της Ερυθράς Θάλασσας το 2015, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν σχεδόν μισό τόνο σκουπιδιών μέσα σε 24 ώρες, ενώ η ομάδα των Dixie Divers το κατάφερε μόλις μέσα σε δύο ώρες.

Το ρεκόρ Γκίνες, μάλιστα, πιστοποιήθηκε κι από τους αρμόδιους κριτές της επιτροπής, ενώ ομάδες δυτών από αρκετές περιοχής του κόσμου ήδη προετοιμάζονται για την κατάρριψη κι αυτού του ρεκόρ, με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουν στον πλανήτη λίγα από όσα έχει απόλυτη ανάγκη την εποχή που διανύουμε.

Divers Break World Record With Ocean Clean-Up

Πληροφορίες: ladbible.com