Κατερίνα Παπουτσάκη: «Στο εξής θα τα λέμε όλα τη στιγμή που γίνονται»

Gazzetta team
Κατερίνα Παπουτσάκη: «Στο εξής θα τα λέμε όλα τη στιγμή που γίνονται»
Η Κατερίνα Παπουτσάκη αναφέρθηκε σε συνέντευξη της στο πώς βιώνει όλα τα κοσμογονικά που συμβαίνουν στο θέατρο με επίκεντρο τις καταγγελίες για βία.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη ανήκει σε αυτό το πλέγμα γυναικών της υποκριτικής που συμβάλλουν στην αλλαγή, στον ερχομό του καλύτερου και στην απομάκρυνση των κακοποιητικών συμπεριφορών. Έχοντας δεχτεί κι η ίδια στο παρελθόν κάποιες λοιδορίες αβάσιμες και άδικες που προέρχονταν από ένα χώρο που λιβάνιζε τους κακοποιούς, τους βιαστές του θεάτρου, έχει γίνει πια ένας άνθρωπος που δεν προτίθεται να σωπάσει σε τίποτα.

Γι΄αυτό κι είναι από τις φωνές εκείνες που πρέπει να βγαίνουν μπροστά και να τους δοθεί ηγετικός ρόλος για την επόμενη μέρα. Αυτό απορρέει απ΄όλη τη στάση ζωής της μέχρι σήμερα, αλλά και από δηλώσεις όπως αυτές που έκανε στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο σχετικά με τις καταγγελίες και τα περιστατικά βίας και κακοποίησης.

«Στον χώρο μας υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων και θεωρώ ότι το κομμάτι της παρενόχλησης που έχει έρθει στην επιφάνεια είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, αν και εκεί πέφτουν τα φώτα. Ο χώρος μας είναι λαμπερός, αγαπησιάρικος και υπέρ της ομαδικής δουλειάς. Όποιος λέει το αντίθετο πέφτει έξω. Όσα χρόνια είμαι στον χώρο, έτσι τον βιώνω: με αγάπη και ομαδικότητα. Σαφώς ξέραμε πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν γνωστή η έκταση. Στο εξής όμως δεν θα αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω, θα στηλιτεύουμε συμπεριφορές εν τη γενέσει τους και θα αγκαλιάζουμε τα θύματα με αγάπη. Είναι μια δύσκολη εποχή, αλλά νιώθω πως βγαίνει μια ηλιαχτίδα».

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ