ΑΕΚ: Ο Ζιώγαλας αποκάλυψε πώς το «Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω» έγινε «ύμνος» για τους οπαδούς της (vid)

Σοφία Λιόντου
ΑΕΚ: Ο Ζιώγαλας αποκάλυψε πώς το «Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω» έγινε «ύμνος» για τους οπαδούς της (vid)
Ο Νίκος Ζιώγαλας είπε την ιστορία του τραγουδιού και πώς έφτασε να έχει «συνδεθεί» πλέον με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει περάσει πολλά, αλλά ποτέ -ούτε στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα- οι οπαδοί της «δεν την άφησαν μόνη».

Αυτό έγινε «ύμνος» στα χείλια τους, με την βοήθεια (χωρίς να το γνωρίζει όταν το έγραφε) του Νίκου Ζιώγαλα, αφού το τραγούδι του «μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω» πλέον έχει συνδεθεί με την «Ένωση».

Ο ίδιος ο τραγουδιστής εξήγησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μουσικό Κουτί», πώς το τραγούδι, το οποίο είχε γράψει για άλλο λόγο, έγινε τελικά «ύμνος» και σύνθημα για τους ΑΕΚτζήδες.

Το τηλεφώνημα από τον Ντέμη Νικολαΐδη

Ο τραγουδιστής αποκάλυψε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντέμη Νικολαΐδη, όταν ο πρώην άσος της ΑΕΚ ανέλαβε την ΠΑΕ.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, μάλιστα, έδωσε και την δική του «ερμηνεία» στους στίχους του τραγουδιού «συνδέοντάς» τους με την ΑΕΚ.

«Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε για έναν πολύ προσωπικό λόγο. Έχασα ένα πολύ αγαπημένο άτομο της οικογένειας και το τραγούδι δεν το έγραψα αμέσως, το έγραψα μετά από χρόνια όταν πλέον αισθάνθηκα ότι τον αποχαιρετούσα. Εκεί που περπατούσα στην Αγία Παρασκευή, χτυπάει το τηλέφωνο και ακούω μια φωνή να λέει: είμαι ο Ντέμης Νικολαΐδης», ανέφερε ο Νίκος Ζιώγαλας και συνέχισε: «Ξαφνιάστηκα είναι η αλήθεια, λέω καμιά πλάκα θα είναι. Λέω τι να θέλει τώρα; Μήπως να με βάλει με τη Βανδή να τραγουδήσω; Πρώτη σκέψη ήταν αυτή. Δώσαμε ραντεβού και άρχισε να μου διαβάζει τους στίχους του τραγουδιού και να μου εξηγεί πώς συνδέονται με την ΑΕΚ. Του λέω φίλε πραγματικά το τραγούδι είναι για να το παίξετε. Κι έτσι πήγαινα κι εγώ στο γήπεδο και έβλεπα να παίζεται το τραγούδι όταν έβγαιναν οι παίκτες, μεγάλη χαρά, παρόλο που εγώ δεν είμαι ΑΕΚτζής» είπε ο Νίκος Ζιώγαλας.

Η «ερμηνεία» που είχε δώσει ο Ντέμης Νικολαΐδης στους στίχους

Ο τραγουδιστής ανέφερε και το πώς ο παλαίμαχος παίκτης της «Ένωσης» συνέδεσε τους στίχους με την ΑΕΚ και συγκεκριμένα ως εξής:

«Ησύχασε η θάλασσα μέσα στα μάτια σου, το πλοίο φτάνει, μπαίνει μες στο λιμάνι»: Το πλοίο των προσφύγων που έρχεται.

«Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω, να μην μ’ αφήσεις μόνο ποτέ»: Αυτό έτσι ακριβώς, δεν θα την αφήσουν ποτέ μόνη.

«Άγγελος φύλακας θα βάζει τάξη, άγγελος θα είμαι εγώ για σένα, άνοιξε τα φτερά σου πάνω από μένα»: Τα φτερά του αετού.

Δείτε το απόσπασμα από το 8:02 και μετά