«Ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες, να φοράτε μάσκα», η ατάκα του Μητσοτάκη σε Φίλη και η συγγνώμη (vid)

Gazzetta team
«Ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες, να φοράτε μάσκα», η ατάκα του Μητσοτάκη σε Φίλη και η συγγνώμη (vid)
Ο Νίκος Φίλης, λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωσή χαρακτηρίζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού «ατυχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε απόψε από το βήμα της Βούλης και τα όσα έλεγε προκάλεσαν την οργή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αντέδρασαν για την Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ αυτών και ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κύριε Φίλη, ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες, να φοράτε μάσκα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κύριο Φίλη, του οποίου είχε πέσει η μάσκα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στο γραφείο του τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του είπε: «Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες, δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλω».

«Δεν αφορά εμένα, αλλά εκατομμύρια ανθρώπους», απάντησε ο κ. Φίλης και ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Φίλης, από την πλευρά του, απάντησε πως «δεν αισθάνθηκα προσβολή, δεν είναι για μένα αλλά δεν είναι ωραίο να ακούει από το βήμα της Βουλή τον πρωθυπουργό να μιλάει για ευπαθείς ομάδες».

Λίγο αργότερα, με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε «ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω», υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».