Ευρωκοινοβούλιο: Έδωσαν τον λόγο στον καταδικασμένο Γιάννη Λαγό (vid)

Gazzetta team
Ευρωκοινοβούλιο: Έδωσαν τον λόγο στον καταδικασμένο Γιάννη Λαγό (vid)
Το περιστατικό συνέβη κατά τη συνεδρίαση της ευρωβουλής πριν από λίγο στις Βρυξέλλες για το θέμα του σόου Ερντογάν στα Βαρώσια.

Το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, σε μια άστοχη κίνηση, έδωσε τον λόγο στον καταδικασμένο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Σχεδόν ενάμιση μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιάννης Λαγός, το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε τον λόγο στον καταδικασμένο ευρωβουλευτή, ο οποίος εκμεταλλεύεται τη βουλευτική του ασυλία και βρίσκεται εκτός φυλακής.

Ανδρουλάκης: «Ημέρα ντροπής για το Ευρωκοινοβούλιο»

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης έγινε έξαλλος γι' αυτό το λόγο και χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως «ημέρα ντροπής» για το Ευρωκοινοβούλιο.

«Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δώσατε τον λόγο σε έναν καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έχει κάνει δολοφονίες. Ντροπή», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ανακοίνωσε στις 11 Νοεμβρίου πως παρελήφθη το αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού μετά τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.