Σενάριο για εκλογές το φθινόπωρο: Οι λόγοι που το κάνουν υπαρκτό

Gazzetta team
Σενάριο για εκλογές το φθινόπωρο: Οι λόγοι που το κάνουν υπαρκτό
Οι τρεις λόγοι που κάνουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκλογές το φθινόπωρο, όχι και τόσο απίθανο.

Μπορεί η χώρα να βρίσκεται εν μέσω του δεύτερου και πιο σκληρού κύματος της πανδημίας, όμως ήδη έκαναν την εμφάνισή τους εκλογικά σενάρια.

Φυσικά αυτά δεν είναι και σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα, αλλά υπό προϋποθέσεις για το Φθινόπωρο.

Τις λεπτομέρειες του σεναρίου, αποκάλυψε η Καθημερινή στην στήλη της Θεωρείο στο χθεσινό φύλλο.

Αναλυτικά αυτό αναφέρει: «Επειδή σε όλους αρέσουν τα σενάρια, ειδικά τα εκλογικά, θα σας πω ένα που κυκλοφορεί. Λέει το εν λόγω σενάριο πως ο πρωθυπουργός το ερχόμενο φθινόπωρο θα μπει στον πειρασμό για κάλπες. Το σκηνικό που θα έχει διαμορφωθεί Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος, μπορεί να είναι ιδανικό, καθώς το εμβόλιο θα έχει πιάσει στην κοινότητα, θα έχουν έρθει τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το καλοκαίρι σύμφωνα με τις προβλέψεις θα έχει κυλήσει πολύ πιο ομαλά από αυτό του 2020. Συνεπώς, θα έχει όλα τα εφόδια για μία επανεκκίνηση μέσω εκλογών, επιδιώκοντας μία νέα καθαρή τετραετία, χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη του κορoνοϊού».

Στην ίδια στήλη, αναφέρεται και στην επηροή που έχει στο ΚΙΝΑΛ: «Το σενάριο έχει πολλά θετικά και για την κυβέρνηση, αλλά από σπόντα και για τη Φώφη Γεννηματά. Σε μία τέτοια περίπτωση, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα «αναγκαστεί» να αναβάλει τις εσωκομματικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο και αν καταφέρει να ανεβάσει το ποσοστό της θα εδραιώσει τη θέση της και εσωκομματικά. «Ενα ΚΙΝΑΛ του 9-10% ποιος θα το πειράξει;» σχολιάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη».