Αμετανόητος ο Άδωνις συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον απαξιωτικό όρο «λαθρομετανάστης» (vid)

Gazzetta team
Αμετανόητος ο Άδωνις συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον απαξιωτικό όρο «λαθρομετανάστης» (vid)
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να αποτελεί την εξαίρεση στα δημοκρατικά κόμματα που έχουν εξαλείψει τον όρο «λαθρομετανάστης»

Εδώ και 2 χρόνια υπάρχει οδηγία από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους εκπαιδευτικούς στις διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για την απάλειψη του μειωτικού όρου «λαθρομετανάστης» από τα υπηρεσιακά έγγραφα.

Αντί της νομικά αδόκιμης και απαξιωτικής λέξης, είχε προτείνει την χρησιμοποίηση όρων όπως «παράτυπα εισερχόμενα στη χώρα άτομα», «πρόσφυγες», «μετανάστες», «αιτούντες άσυλο», ζητώντας παράλληλα από τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν δράσεις ευαισθητοποίησης, ώστε «να συμβάλουμε όλοι στην εξάλειψη φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Την ίδια ώρα, σχεδόν όλοι οι βουλευτές των δημοκρατικών κομμάτων που έχουν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια, έχουν φροντίσει να απουσιάσει η λέξη αυτή από τον λόγο τους, με ελάχιστες βέβαια εξαιρέσεις.

Μία από αυτές είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης που αμετανόητος συνεχίζει να επιμένει μιλώντας απαξιωτικά για πρόσφυγες και μετανάστες που στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο αύριο βρέθηκαν στην χώρα μας.

Τελευταίο του χτύπημα, η χθεσινή του παρουσία στο Evening Report του Γιώργου Κουβαρά, εκεί που ο Υπουργός Ανάπτυξης χρησιμοποίησε ουκ ολίγες φορές τον όρο «λαθρομετανάστης», προκαλώντας αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο.