Μητσοτάκης στο CNN: «Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος»

Gazzetta team
Μητσοτάκης στο CNN: «Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορονοϊό σε συνέντευξή του στο CNN.

«Η τάση είναι ενθαρρυντική, αλλά η σκληρή δουλειά είναι μπροστά μας», ανέφερε μιλώντας στο CNN και την εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξήγησε τη στρατηγική της κυβέρνησης. «Αυτό που κάναμε ήταν να εφαρμόσουμε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σχετικά νωρίς», είπε και εξήρε την ανταπόκριση των πολιτών, λέγοντας ότι υπάρχουν μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις σε μια γενική εικόνα συμμόρφωσης με τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Τόνισε ότι το ελληνικό σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται καλά μέχρι στιγμής απέναντι στον Covid-19 και υπογράμμισε ότι τα μέτρα ελήφθησαν νωρίς για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του. «Πρέπει να λέμε την αλήθεια στους πολίτες, είναι ευθύνη μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Είναι οδυνηρό το να μένει στο σπίτι, υπάρχουν οικονομικές συνέπειες, αλλά αυτό που είπα στην ομάδα μου είναι ότι δεν θέλω το σύστημα Υγείας μας νε υπερβεί τις δυνατότητές του και να πρέπει να είμαστε στη θέση να επιλέξουμε ποιος παίρνει αναπνευστήρα και ποιος όχι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η Ελλάδα έκανε γρήγορα τη μετάβαση στο ψηφιακό της μέλλον και αναφέρθηκε σε νέες πλατφόρμες και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται, προσθέτοντας ότι η κρίση έχει αποδειχθεί ευκαιρία, ώστε το ελληνικό κράτος να περάσει στην ψηφιακή εποχή πολύ συντομότερα. «Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια γενική εκτίμηση ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της με επαγγελματισμό. Αναφέρθηκε στην ενημέρωση των πολιτών από τους επιστήμονες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να τους δώσει τα ηνία των χειρισμών. «Μετά από μια δεκαετία λαϊκισμού, είναι ανακουφιστικό ότι οι πραγματικά ειδικοί, οι τεχνοκράτες που δαιμονοποιήθηκαν», μας καθοδηγούν σε ορθές πολιτικές αποφάσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμα και στο προσφυγικό λέγοντας ότι δεν έχει υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε δομές νησιών, προσθέτοντας ότι έχει γίνει συστηματική δουλειά στην ιχνηλάτηση των επαφών. Υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος είναι αποσυμφόρηση της κατάστασης στα νησιά, ενώ μίλησε για μια σαφή προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει απελπισμένους ανθρώπους. «Αυτό δεν δούλεψε, η Ελλάδα προστάτευσε τα σύνορά της», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι σήμερα έληξε το καθεστώς αδυναμίας αιτήσεως ασύλου, προσθέτοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση ήταν αυτή που ενθάρρυνε ανθρώπους να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα παράνομα. «Ήταν καθήκον μου να προστατεύσω τα σύνορά μας. Η Ελλάδα δεν θα εκβιαστεί», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προσέθεσε ότι τις τελευταίες μέρες έχει αποκατασταθεί μια κανονικότητα στις ροές από την Τουρκία.

Πηγή: reader.gr