Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κοροναϊό: Κατά περίπτωση θα κλείνουν τα σχολεία

Gazzetta team
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κοροναϊό: Κατά περίπτωση θα κλείνουν τα σχολεία
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον κοροναϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύσκεψη για τον κοροναϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά περίπτωση θα κλείνουν τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου υπήρξε επαφή με κρούσμα, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση την Ιταλία.

Κατά πληροφορίες θα υπάρξει επέκταση των μέτρων για 14 μέρες για τους τρεις νομούς που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, την Αχαϊα, τη Ζάκυνθο και την Ηλεία ενώ ο σχεδιασμός επικαιροποιείται ανάλογα με την ιχνηλάτηση.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Β.Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργω αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α.Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ.Πέτσας, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ.Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ.Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κοροναϊό το Σάββατο, συζητήθηκε η αναστολή καταβολής του ΦΠΑ, φόρων και εισφορών, έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας και εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν μέτρα ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία (π.χ κλείσιμο καταστημάτων) με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών.

Επίσης, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κοροναϊού.

Πέρα από αυτό η κυνέρνηση ετοιμάζει καταλόγο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα τουπροϋπολογισμού 2020.

21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 66 συνολικά

Ακόμα 21 κρούσματα του νέου κροναϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 66.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής.

Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: Reader.gr