Τίτλοι τέλους για το Ποτάμι: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Στ. Θεοδωράκη

Gazzetta team
Τίτλοι τέλους για το Ποτάμι: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Στ. Θεοδωράκη
Συγκινημένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης έριξε αυλαία στο Ποτάμι.

Πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του (2014), το Ποτάμι έριξε τίτλους τέλους, όπως, άλλωστε, είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μετά την εκλογική αποτυχία του περασμένου Ιουλίου, όπου το Ποτάμι συγκέντρωσε ποσοστό 1,52% και έμεινε εκτός Βουλής, η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων στο θέατρο Άλμα, στο Μεταξουργείο, μετά από πολύωρη συνεδρίαση των μελών της, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες εθελοντές και φίλοι του κόμματος, έριξε την αυλαία...

Υπέρ της αναστολής ψήφισε το 63% των μελών που συμμετείχαν στη ψηφοφορία, ενώ κατά της αναστολής ψήφισε το 36%. Σημαντικό είναι ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν 93 από τα 106 μέλη της ΜΕ.ΣΥ.Α, δηλαδή το 98% των μελών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει τις 500.000 ευρώ που δικαιούταν ως αποζημίωση, με βάση το ποσοστό που πήρε, πράγμα το οποίο και έκανε. Μάλιστα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, τα χρήματα αυτά τα έκανε δωρεά στο ΕΚΠΑ για υποτροφίες στο όνομα του Σταύρου Τσακυράκη.

Συγκινημένος, ο κος Θεοδωράκης δήλωσε: «Αναστέλλουμε σήμερα τη λειτουργία μας.

Παραμερίζουμε τον εγωισμό μας και στέλνουμε ένα μήνυμα στους 86 χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Αλλά και στους 377 χιλιάδες πολίτες που σκίρτησαν μαζί μας την Άνοιξη του '15. Τους ζητάμε να μη χάσουν αυτό που τους έκανε Ποτάμι. Τους ζητάμε να σκεφθούν αυτά που καταφέραμε.

Τα παλιά συνθήματα, οι ρηχές αντιπαραθέσεις, οι αφορισμοί, οι κοκορομαχίες, τα εξυπνακίστικα σχόλια δεν είναι πολιτική. Τους ζητάμε, λοιπόν, να βάζουν ψηλά τον πήχη, για τους πολιτικούς. Τους ζητάμε να διεκδικούν, ειλικρίνεια, ευθύτητα, αλήθεια!

Ο σπόρος που ρίξαμε, θα φυτρώσει ξανά».