Πάνω από 8 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις (pics)

Gazzetta team
Πάνω από 8 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις (pics)
Σαφέστατο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καταγράφει στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία, καθώς η μεταξύ τους διαφορά φτάνει μέχρι και τις 8,5 μονάδες σε δύο νέες έρευνες της Pulse για τον ΣΚΑΙ και της Alco για το OPEN.

Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου της έρευνας καταγράφει 34%, έναντι 26,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Αμφότερα τα κόμματα που «ξεπετάχτηκαν» στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, δηλαδή η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, εμφανίζονται να κερδίζουν την εκπροσώπησή τους στην επόμενη Βουλή με 3% και 3,5% αντίστοιχα.

Μακριά από το να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή εμφανίζονται τόσο η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη όσο και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 1,5%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων, διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 35%, ΣΥΡΙΖΑ 27%, Κίνημα Αλλαγής 7%, ΚΚΕ 5,5%, Χρυσή Αυγή 4,5%, ΜεΡΑ25 3,5%, Ελληνική Λύση 3%.

Στις 8,5 μονάδες η διαφορά στη δημοσκόπηση της Αlco

Διαφορά αντίστοιχη με εκείνη των Ευρωεκλογών μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Alco για το Open.

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας της Alco, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 29,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 21,3%. Τρίτο είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, το ΜεΡΑ25 με 3,2% και η Ελληνική Λύση με 2,7%.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος θα ανταλλάξουν θέσεις σε σχέση με εκείνες των Ευρωεκλογών, με τον μεν πρώτο να καταφέρνει να μπει στη Βουλή τον δε δεύτερο να δίνει μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να τα καταφέρει.

Τα αντίστοιχα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, διαμορφώνονται ως εξής: Νέας Δημοκρατία 32,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,2%, Κίνημα Αλλαγής 6,5%, ΚΚΕ 4,8%, Χρυσή Αυγή 3,8%, ΜεΡΑ25 3,5%, Ελληνική Λύση 3%.

Πηγή: reader.gr