Politico: Στις 9,3 μονάδες η εκτίμηση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας (pic)

Gazzetta team
Politico: Στις 9,3 μονάδες η εκτίμηση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας (pic)
Με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος του ιστότοπου Politico.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,12%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,8%. Τρίτο κόμμα έρχεται το «Κίνημα Αλλαγής» με 7,4%, στην τέταρτη θέση η «Χρυσή Αυγή» (7,28%), ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,3%.

Κοντά στην εκπροσώπησή τους στο Ευρωκοινοβούλιο χωρίς ωστόσο να πιάνουν το πλαφόν του 3% βρίσκονται η Ελληνική Λύση με ποσοστό 2,52% κι Ένωση Κεντρώων με 2,44%, ενώ έπονται η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 1,72%, το Ποτάμι (1,56%), η ΜέΡΑ25 (1,42%), οι ΑΝΕΛ (1,28%) και η Πλεύση Ελευθερίας (1,07%).

politico_provl

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταλάβει 9 έδρες στο νέο Ευρωκοινοβούλιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 7 έδρες. Από δύο έδρες αναμένεται να λάβουν το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ αναμένεται να καταλάβει μία έδρα.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η εκτίμηση του Politico στηρίζεται στα δεδομένα των εθνικών δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που προβλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε κόμματος.