Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μετατρέπω την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης (pic)

Gazzetta team
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μετατρέπω την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης (pic)
Πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε πως θα καταθέσει, μόλις ανοίξει η Βουλή μετά τις γιορτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο πρόσωπο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε πως θα καταθέσει, μόλις ανοίξει η Βουλή μετά τις γιορτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο πρόσωπο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στην ανάρτηση του κ. Πολάκη , τον χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» που επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στον κ. Κυμπουρόπουλο.

«Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με αναπηρία για να διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για άνθρωπο που η προσωπική του διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Έτσι αντιλαμβάνεστε την κοινωνία ισότητας και ισορροπιών;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεσή του. «Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά… Ως εδώ. Τον Στέλιο τον γνώρισα προσωπικά πριν κάποιους μήνες. Δεν του χαρίστηκε κανείς, δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς έχουμε την ανάγκη του δικού του παραδείγματος» είπε για να συμπληρώσει πως υπάρχουν κάποιες στιγμές στην πολιτική που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι.

«Είναι ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής . Είναι ζήτημα ποιότητας και ήθους στο δημόσιο διάλογο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών. Που ξεπερνά τα οικονομικά προβλήματα. Με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο της στάση του Πολάκη. Αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη και ελάτε όλοι σας να τον υπερασπιστείτε, αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή των Πολάκηδων» είπε χαρακτηριστικά ρίχνοντας το γάντι στον Πρωθυπουργό.

«Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα, πάρτε το debate εδώ και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

«Πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη μετά το Πάσχα.

«Θα κάνω τη συζήτηση ψήφο εμπιστοσύνης και θα συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα όχι αυτά που θέλετε εσείς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, εγώ θα την μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα έρθετε να μιλήσουμε για όλα, να μας πει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο Χριστουγέννων, γι' αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε».

«Αυτό το πικρό ποτήρι, θα το πιείτε μέχρι τέλους» είπε.

O Αλέξης Τσίπρας «κάλυψε» ουσιαστικά τον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό αν είναι ευγενής ή αγενής αφού κατάγεται από τα Σφακιά και λόγω καταγωγής γνωρίζει το αψύ ύφος των Σφακιανών».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνοντας το λόγο στο νομοσχέδιο: «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», ανέφερε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για τα όσα είπε κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Στο στόχαστρο του Παύλου Πολάκη ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Επίθεση στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, για τον διορισμό του σε προσωποπαγή θέση, με τις ευεργετικές διατάξεις για ΑμεΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός, συσχέτισε τον διορισμό του με τις πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου Ευρωβουλευτή, ο οποίος τόνισε πως «δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει.

Ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του αναφέρει: «Αν διεκδικουσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουροπουλε , να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κριση απο συμβούλιο οπως οι άλλοι γιατροί και οχι ετςι :(οπως δικαιουσουν ως ΑΜΕΑ)

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτα που λες!!!»

Πηγή: reader.gr