Slogun:Οι Αγγλοι ανακοίνωσαν σήμερα το ημερολογιακό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν - πότε είπαμε ότι θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα;

FOLLOW US

Slogun:Οι Αγγλοι ανακοίνωσαν σήμερα το ημερολογιακό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν - πότε είπαμε ότι θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα;
BWIN stripe gif

Ο Κατσίκης βάζει «φωτιά» στα ελληνοτουρκικά και τη συγκυβέρνηση

Gazzetta team
Ο Κατσίκης βάζει «φωτιά» στα ελληνοτουρκικά και τη συγκυβέρνηση
«Φωτιά» έβαλε στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Κώστας Κατσίκης με τις δηλώσεις του.

Η εκτίμηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι μπορεί να συζητηθεί η ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους επίδοξους πραξικοπηματίες αξιοποιήθηκε παράλληλα καταλλήλως από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς ακόμη και ο Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν δεν τόλμησε να το πει με... τέτοια ευθύτητα.

«Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή, δεν ξέρω τι θα κόστιζε αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση», δήλωσε στον Σκάι ο κ. Κατσίκης. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ερμηνεύοντας τον Πάνο Καμμένο: «Όταν θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κατακραυγή ήταν καθολική - από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, υποχρεώνοντας τον βουλευτή σε αναδίπλωση. Αφού υποστήριξε αρχικά πως πρόκειται για προσωπικές σκέψεις που δεν εκφράζουν το κόμμα και τον πρόεδρό του, εν συνεχεία ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα «υποθετικό και μόνο σενάριο [...] υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη». Το μούδιασμα, ωστόσο, που προκάλεσε στην κυβέρνηση ήταν δεδομένο.

«Δεν έχει ζητηθεί καμία ανταλλαγή, ούτε επισήμως ούτε ανεπισήμως. Ανταλλαγές δεν προβλέπονται και δεν μπορούν να γίνουν», έσπευσε να δηλώσει (Ράδιο Θεσσαλονίκη) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ άδειασε τον Κ. Κατσίκη, λέγοντας (Θέμα FM) πως «δεν είναι αυτή η άποψη Καμμένου». Θέση κατά του συναδέλφου τους πήραν και βουλευτές των ΑΝΕΛ (Γιώργος Λαζαρίδης, Δημήτρης Καμμένος).

Το ζήτημα προκάλεσε αναστάτωση και στον ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις μουρμούρες για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Θεωρείται δε σχεδόν βέβαιο πως θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που έχει ανοίξει ξανά η συζήτηση για προσέγγιση με την Κεντροαριστερά, ύστερα από το «ναι» Τσίπρα στην πρόταση Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του (Ραδιόφωνο 24/7), φρόντισε άλλωστε να ξεκαθαρίσει ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει ημερομηνία λήξης την προκήρυξη των εκλογών - όποτε κι αν γίνει αυτή - και πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, αρκεί, όπως είπε, να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» του, κατονομάζοντας τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.

Από τη Θεσσαλονίκη και την ομιλία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να τοποθετηθεί στα εν λόγω ζητήματα. Αντιθέτως, εστίασε στο Σκοπιανό και μάλιστα επέκρινε τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή λύση με το όνομα «Μακεδονία». Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι απαραίτητη συνθήκη αποτελεί η αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας για την απάλειψη των αλυτρωτικών όρων και κατέληξε λέγοντας πως χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις που θα προκύψουν μετά από διαπραγμάτευση.

Πηγή: reader.gr