Πόλη-φάντασμα η Αθήνα... Vol. 2: Έρημη η πρωτεύουσα, μπλόκα της αστυνομίας παντού (pics)

Νίκος Ράλλης
Πόλη-φάντασμα η Αθήνα... Vol. 2: Έρημη η πρωτεύουσα, μπλόκα της αστυνομίας παντού (pics)
Εικόνες απόψε (13/11), πρώτο βράδυ εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, που θυμίζουν, πραγματικά, το lockdown του Μαρτίου και του Απριλίου. Έρημη πόλη η Αθήνα, μόνο η αστυνομία βρίσκεται στους δρόμους...

Βρισκόμαστε αρκετές μέρες πια «μέσα» σε αυτό το δεύτερο, καθολικό lockdown στη χώρα, η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι δεν θυμίζει και πολλά στο πρώτο. Ειδικά τη μέρα, αφού ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού συνεχίζει να πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του, ενώ τα δημοτικά παραμένουν ανοιχτά. Αύριο, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, θυμίζουμε, αναμένονται οι ανακοινώσεις για το τι θα γίνει, τελικά, με τα σχολεία.

Η εικόνα, λοιπόν, αλλά και ο... θόρυβος, δεν έχουν καμία σχέση με την άνοιξη. Μέχρι σήμερα ίσως.

Διότι οι εικόνες της Αθήνας, απόψε (13/11), πρώτο βράδυ εφαρμογής της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, θυμίζουν, πραγματικά, για πρώτη φορά, το «κλείδωμα» του Μαρτίου και του Απριλίου.

Τα νέα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ στις 21:00 και θα ισχύσουν έως τις 5 το πρωί, για κάθε μέρα από εδώ και πέρα, και για όσο χρειαστεί, έκαναν την Αθήνα, για δεύτερη φορά μέσα σε αυτή την πραγματικά αδιανόητη χρονιά, να θυμίζει πόλη-φάντασμα. Στους δρόμους της πρωτεύουσας δεν κυκλοφορεί άνθρωπος. Ψυχή.

Μόνο αστυνομικοί, που έχουν στήσει μπλόκα παντού, και κάποιοι, ελάχιστοι, εργαζόμενοι.

Ας ελπίσουμε να είναι από τις τελευταίες φορές που βλέπουμε τέτοιες εικόνες...