«Κοκκίνισε» η Αθήνα: Πρώτη μέρα για τον Μεγάλο Περίπατο, αντιδράσεις από τους οδηγούς (pics)

Gazzetta team
«Κοκκίνισε» η Αθήνα: Πρώτη μέρα για τον Μεγάλο Περίπατο, αντιδράσεις από τους οδηγούς (pics)
Δείτε το Top 10 των φωτογραφιών από την πρώτη μέρα της πιλοτικής εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας. Άλλαξαν ήδη λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας και Ηρώδου Αττικού, δεν έλειψαν, ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις από τους οδηγούς για την κυκλοφοριακή συμφόρηση...

Πρώτη μέρα σήμερα (11/6) για την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Από τις 6 το πρωί δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και στην Ηρώδου Αττικού και ενημερώνουν τους οδηγούς για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Όπως μπορείτε να δείτε στο Top 10 των φωτογραφιών, ήδη οι δύο μεγάλοι δρόμοι της Αθήνας άλλαξαν, καθώς δημιουργήθηκαν οι πρώτες ευδιάκριτες ζώνες για πεζούς και ποδήλατα και πλέον θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο των:

  • μέσων μαζικής μεταφοράς,
  • οχήματα ατόμων με αναπηρία,
  • τροφοδοσίας,
  • εκτάκτου ανάγκης,
  • μονίμων κατοίκων
  • και ταξί.

Οι προεργασίες, άλλωστε, για τις αλλαγές ξεκίνησαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όταν και οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων έβαψαν με κόκκινο χρώμα ένα μέρος του οδοστρώματος και τοποθέτησαν κώνους.

Έντονες διαμαρτυρίες

Παρ' όλα αυτά, δεν έλειψαν τα ευτράπελα και οι αντιδράσεις...

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Athens Voice, από τις πρώτες ώρες της εφαρμογής του μέτρου οι διαμαρτυρίες των οδηγών ήταν έντονες, ενώ υπήρξαν φορές που οι δημοτικοί αστυνομικοί τούς επέτρεψαν να εισέλθουν, μόνο και μόνο για να μην προκληθεί στιγμιαία συμφόρηση στον δρόμο, με τους περισσότερους από αυτούς να δηλώνουν ως προορισμό την Πλάκα. Οι οδηγοί σταματούσαν στη μέση του δρόμου και άνοιγαν διάλογο, προσπαθώντας μάταια να πείσουν τους αστυνομικούς πως πρέπει να περάσουν, δημιουργώντας για λίγα δευτερόλεπτα μποτιλιάρισμα.

Ένα μηχανάκι, δε, κατάφερε και τους ξέφυγε, με τους αστυνομικούς να το καταδιώκουν, χωρίς, ωστόσο, να επιβάλλουν κάποιο πρόστιμο στον αναβάτη του.

Ο αποκλεισμός, πάντως, των οχημάτων είναι μεγάλος και υπάρχει ανησυχία για το κυκλοφοριακό, καθώς, όπως παρατήρησαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, έως τις 9 το πρωί η κίνηση μπροστά από τη Βουλή ήταν εκτεταμένη.

Ποιοι δρόμοι παίρνουν σειρά

Η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου, με σειρά να παίρνουν αργότερα η οδός Αθηνάς, στο σύνολό της από την Πλατεία Ομονοίας έως την Πλατεία Μοναστηρακίου, συνολικού μήκους 800μ., η οδός Ερμού στο τμήμα από την Οδό Αιόλου έως την πλατεία Αγίων Ασωμάτων, συνολικού μήκους 540μ, η οδός Μητροπόλεως στο σύνολό της από την οδό Φιλελλήνων έως την Οδό Αιόλου συνολικού μήκους 600μ., η οδός Αιόλου στο τμήμα από την οδό Μητροπόλεως έως την οδό Ερμού συνολικού μήκους 40μ και η οδός Ρήγα Φεραίου στο σύνολό της από την οδό Πανεπιστημίου έως την οδό Ακαδημίας, συνολικού μήκους 150μ.