Μελέτης Ηλίας: «Πέρασε κορονοϊό όλη μου η οικογένεια, ξέρω τι σημαίνει να τον περνάς»

Gazzetta team
Μελέτης Ηλίας: «Πέρασε κορονοϊό όλη μου η οικογένεια, ξέρω τι σημαίνει να τον περνάς»
O δημοφιλής ηθοποιός Μελέτης Ηλίας, μιλώντας στο "Enjoy" για το σίριαλ «Τα καλύτερα μας χρόνια», έκανε γνωστό ότι όλη του η οικογένεια νόσησε από κορονοϊό.

Ο Μελέτης Ηλίας με αφορμή τη συνέχιση του σίριαλ «Τα καλύτερα μας χρόνια» στην ΕΡΤ, κλήθηκε να μιλήσει γι αυτό στο Enjoy, αλλά όπως είναι δεδομένο, η συζήτηση και οι ερωτήσεις επεκτάθηκαν και σε άλλα θέματα, με κυρίαρχο βέβαια το πρόβλημα της εποχής, τον κορονοϊό.

Σχολιάζοντας λοιπόν την πανδημία και τα προβλήματα που έχει επιφέρει είπε: «Ο κορονοϊός "χτυπάει" και την ψυχολογία του ανθρώπου. Πολύ παράξενη αρρώστια. Να μένεις μόνος σου όταν αρρωστήσεις ή όταν νοσηλευτείς; Ήταν να το περάσει και αυτό η οικογένεια», ξεκαθαρίζοντας πως εκτός από τον ίδιο το πρόβλημα το βίωσε η οικογένειά του.

Συνεχίζοντας πάνω στο θέμα αυτό και εκφράζοντας σκέψεις και συναισθήματα, είπε: «Πλέον καταλάβαμε όλοι μας ότι σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Η ζωή μας ήρθε τούμπα. Τα πράγματα τελικά δεν είναι αυτονόητα, γι’ αυτό πρέπει να εκτιμούμε τα απλά πράγματα και τα καθημερινά, αυτά που πιστεύουμε ως σίγουρα. Μια βόλτα για έναν καφέ με φίλους, μια αγκαλιά, ένα χάδι από τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτά έγιναν στη διάρκεια της πανδημίας πολύτιμα και δυσεύρετα. Ωστόσο ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα, αντέχει. Γι’ αυτό πρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και όσο μπορούμε, μέχρι να περάσει αυτό το κακό, να προσέχουμε. Ο εμβολιασμός και η εμπιστοσύνη μας προς την επιστήμη είναι η μοναδική λύση με όλη αυτή τη συμφορά που μας βρήκε, ώστε να μπορούμε να ξεμπλέξουμε από την πανδημία. Και εγώ με τη σειρά μου έχω κλείσει ραντεβού στις 26 Μαϊου για τον εμβολιασμό μου και νιώθω ότι σιγά σιγά θα αρχίσω να βαδίζω πιο ελεύθερα».

Ακολούθως αποσαφήνισε πως πέραν του ίδιου νόσησαν η γυναίκα του, τα παιδιά του, ο πατέρας του, η μητέρα του... Οι πάντες δηλαδή...

«Ξέρω καλά λοιπόν τι σημαίνει να περνάς τον Covid – 19. Περάσαμε μια περιπέτεια πριν από δυόμισι μήνες, όπως και πολλές άλλες οικογένειες. Ευτυχώς δεν νοσηλευτήκαμε. Αν και είχαμε ήπια συμπτώματα κατά 90%, όπως μας είπε ο γιατρός, αναρωτιέσαι για 15 μέρες τουλάχιστον: Και αν αυτό ανατραπεί; Και αν γυρίσει στο 10% και τα πράγματα χειροτερέψουν;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ