Γλυκά Νερά: Τα μεγάλα ερωτηματικά της υπόθεσης και η «βεντάλια» ερευνών που ανοίγει σε άλλα πρόσωπα

Gazzetta team
Πέρασαν δύο βδομάδας από τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και η Ασφάλεια επεκτείνει τώρα τις έρευνές της και σε άλλα πρόσωπα αναζητώντας την άκρη του νήματος.

Καθώς περνούν οι ημέρες και η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά δεν εξιχνιάζεται, μοιραία δημιουργούνται ερωτήματα για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της 4ης Μαΐου στη μεζονέτα της οικογένειας, στην πάροδο της οδού Αλέξανδρου Παναγούλη.

Από την πρώτη στιγμή, οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας χαρακτήριζαν ως βασικό «λάθος» των κακοποιών που φαίνεται να εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας, το γεγονός ότι –σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν- έμειναν μέσα για περίπου μία ώρα. Σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα και μάλιστα υψηλής έντασης, είναι απίθανο να μην άφησαν πίσω τους γενετικό υλικό, είτε σε σημεία της μεζονέτας, είτε στα ρούχα και το σώμα του θύματος και του πιλότου της Πολιτικής Αεροπορίας.

Τη μη εύρεση δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι αστυνομικοί μπορεί να την εξηγήσουν και στο γεγονός ότι οι δράστες φορούσαν γάντια, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν. Επίσης, το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό είναι μάλλον περίεργο και φυσικά δημιουργεί ερωτήματα. Πολλώ δε μάλλον εάν αναλογιστεί κανείς ότι ήρθαν σε απευθείας επαφή με το ζευγάρι για να τους δέσουν, ενώ φέρονται να πάλεψαν με την 20χρονη.

Ο ληστής με τη μπαλακλάβα

Επίσης, σύμφωνα με όσα έχει πει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας και σύζυγος της 20χρονης, ο ένας ληστής –ο κοντός με τα περισσότερα κιλά- πάλεψε με την Καρολάιν για να την ακινητοποιήσει και να την πνίξει. Φορούσε, μάλιστα, προστατευτικό λαιμού-προσώπου μηχανής (μπαλακλάβα), το οποίο έπεσε και αποκαλύφθηκε το πρόσωπο του, με αποτέλεσμα να τον έχει περιγράφει στους αστυνομικούς. Εάν αυτό ισχύει, είναι απίθανο να μην άφησε πίσω του γενετικό υλικό (σ.σ. έστω και ιδρώτα από το πρόσωπο του). Μέχρι στιγμής, με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά όποιο DNA έχει βρεθεί είτε ανήκει στην οικογένεια και οικεία πρόσωπα, είτε είναι λανθάνον.

Ένα άλλο ερώτημα έχει να κάνει με την ώρα άφιξης και αναχώρησης των κακοποιών, καθώς επίσης και το δρομολόγιο που ακολούθησαν. Η Αστυνομία έχει εντοπίσει από κάμερες ασφαλείας στη λεωφόρο Λαυρίου κάποια οχήματα (3 ή 4) που μπήκαν στο κάδρο των ερευνών. Δεν έχει γίνει γνωστό, όμως, εάν κάποιο απ’ αυτά προσέγγισε την οικεία της οικογένειας στη Γλυκά Νερά, έστω και σε αρκετή απόσταση. Την ίδια ώρα, αξιωματικοί της Ασφάλειας με γνώση των ερευνών, διαψεύδουν ότι υπάρχει κάμερα ασφαλείας από κοντινή πολυκατοικία που έχει καταγράψει τον τσιλιαδόρο της ομάδας εισβολής.

Μπορεί να πρόκειται για τακτική της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό να θολώσει τα νερά, από την αυτοψία του reader.gr πάντως στην περιοχή και από συνομιλίες με ενοίκους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας δεν προκύπτει ότι η συγκεκριμένη κάμερα εστίαζε στο σημείο που φέρεται να κινούνται το «ύποπτο» άτομο με το κασκέτο και το σακίδιο. Ίσως να φαίνεται μία σκιά, αλλά μέχρι εκεί.

Το δέσιμο της 20χρονης Καρολάιν

Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ένα ακόμη στοιχείο: στην περίπτωση του 32χρονου πιλότου, οι κακοποιοί του έδεσαν με μονωτική ταινία χέρια, πόδια, λαιμό και πρόσωπο. Λογικό, καθώς πρόκειται για άνδρα, άρα πιο δυνατό μυϊκά που ενδεχομένως θα μπορούσε να τους επιτεθεί. Γιατί, όμως, στην Καρολάιν δεν χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο, παρότι η άτυχη κοπέλα φέρεται να αντιστάθηκε (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί κάποια αμυντικά σημάδια στο κορμί της) και αρκέστηκαν να της δέσουν τα χέρια με τη μπλούζα της;

Τέλος, το βασικό και κύριο ερώτημα, είναι γιατί δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν. Στα αστυνομικά χρονικά, έχουν καταγραφεί ληστείες μετά φόνου. Αποτελεί κοινή διαπίστωση, όμως, ότι οι εισβολείς θέλουν απλά να αρπάξουν τα χρήματα και να φύγουν. Ακόμη κι αν τους πιάσουν κάποιοι στιγμή οι Αρχές, είναι άλλο πράγμα νομικά να κατηγορηθείς για ένοπλη ληστεία κι άλλο για δολοφονία. Ο 32χρονος σύζυγος της, φέρεται να έχει καταθέσει ότι υπέδειξε αμέσως το σημείο με τα χρήματα, τα οποία προσδιόρισε σε κάτι περισσότερο από 10.000 ευρώ. Ακόμη κι αν δεν πείστηκαν ότι είναι μόνο αυτά, είθισται να κακοποιούν τα θύματα τους για να τους αποκαλύψουν τις άλλες κρυψώνες, όχι να τα σκοτώνουν...

Σε κάθε περίπτωση, η ληστεία μετά φόνου από ομάδα κακοποιών παραμένει η βασική υπόθεση εργασίας πάνω στο οποίο εργάζονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο, τα ερωτήματα –και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες- έχουν ως αποτέλεσμα να ανοίγει η βεντάλια των ερευνών και σε άλλα πρόσωπα.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ