Greek Mafia: Γιατί πήγε το φάκελο στον Άρειο Πάγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Gazzetta team
Greek Mafia: Γιατί πήγε το φάκελο στον Άρειο Πάγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Συμβόλαια θανάτου», εκβιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων και trafficking μεταξύ των αδικημάτων που περιλαμβάνονται στον φάκελο με τα 500 ονόματα σκληρών ποινικών που παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Eναν φάκελο, ο οποίος περιλαμβάνει την εξέλιξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, παρέδωσε την Τετάρτη 19 Μαΐου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως μετέδωσε το Open, πρόκειται για κυβερνητική πρωτοβουλία και όχι αποκλειστικά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που μάλιστα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαραντάκο, θα έχει και συνέχεια με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και επί των ποινών.

Γιατί όμως επελέγη αυτή η χρονική στιγμή για την κατάθεση του φακέλου της «Greek Mafia»; Όπως είπε η δημοσιογράφος, Μίνα Καραμήτρου, αυτό συνέβη γιατί «η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Γιατί όπως λένε οι αστυνομικοί, δεν μπορούμε να συναντάμε ξανά και ξανά τα ίδια ονόματα λόγω ατιμωρησίας και πρέπει κάτι να γίνει ώστε όταν λέμε ισόβια να εννοούμε ισόβια και οι σκληρές ποινές να είναι όντως σκληρές».

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος Greek Mafia

Ο φάκελος περιλαμβάνει μία αναλυτική καταγραφή αυτού που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «αθηναϊκή νύχτα», με ονόματα και διευθύνσεις, αρχής γενομένης από την εξάρθρωση της επονομαζόμενης «Greek mafia», μέχρι και σήμερα. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ονόματα 500 σκληρών ποινικών, οι οποίοι έχουν συλληφθεί επανειλημμένως από την Αστυνομία για πληθώρα αδικημάτων. «Συμβόλαια θανάτου», εκβιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, trafficking κ.ά. αδικήματα είναι αυτά, τα οποία οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνέλεξαν, ανέλυσαν και παρουσίασαν στη συγκεκριμένη έρευνα.

Από εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει διασύνδεση εγκληματικών ομάδων, αλλά και προσώπων που τα τελευταία 10 χρόνια (σ.σ. κάποιοι πολύ περισσότερο) πρωταγωνιστούν σε αυτό που αποκαλούμε «αθηναϊκή νύχτα» και έχει τζίρο εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο. Με την κίνηση αυτή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκτιμά ότι θα διευκολυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης και θα υπάρξει καλύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι αίσθηση προκαλούν οι αναφορές που υπάρχουν σε «συμβόλαια θανάτου», τόσο όσον αφορά τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς όσο και τους εκτελεστές.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ