Η απάντηση του Βασίλη Κικίλια για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη (vid)

Gazzetta team
Η απάντηση του Βασίλη Κικίλια για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη (vid)
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ξεκαθάρισε πως συντάσσεται κίτρινη κάρτα για τα περιστατικά των θρομβώσεων, που έχουν παρουσιαστεί στην Κρήτη, ενώ ακολουθούνται ήδη όλα τα πρωτόκολλα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση της Τετάρτης (19/5) απαντώντας σε ερώτηση για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη, δήλωσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις των ειδικών, τόσο από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, όσο και από τις διεθνείς αρμόδιες αρχές.

«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς. Συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να απαντήσω στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και υπογράμμισε πως όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση», απάντησε.

Τρία περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη

Τρεις πολίτες στην Κρήτη εμφάνισαν θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca. Ένας 35χρονος, μια 44χρονη και μια 47χρονη.

Όπως έγινε γνωστό, η περίπτωση του 35χρονου με τη διπλή θρόμβωση βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης, ενώ για τα οριστικά αποτελέσματα, αυτό που διαμηνύεται, είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Η πρώτη γυναίκα είναι 44 χρονών και εμφάνισε το σύνδρομο της θρομβοπενίας και της χορηγείται η κατάλληλα θεραπευτική αγωγή.

Η δεύτερη που υπέστη το εγκεφαλικό, είναι 47χρονών και εμφάνισε στην αρχή θρόμβο την καρωτίδα. Ακόμα ένα τμήμα του σώματός της έχει παραλύσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα περιστατικά διερευνώνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ