Εβδομάδα αποφάσεων: Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, SMS για μετακινήσεις

Gazzetta team
Εβδομάδα αποφάσεων: Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, SMS για μετακινήσεις
Μετράμε αντίστροφα για την μείωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ αποφασίζεται η τύχη των SMS για τις μετακινήσεις.

Μόνο ως σημαντική και κρίσιμη μπορεί να χαρακτηριστεί η εβδομάδα που ξεκίνησε για την χαλάρωση του lockdown και των περιοριστικών μέτρων του που ισχύουν ως σήμερα.

Ήδη σήμερα τα σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν και πάλι τους μαθητές, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το τί θα γίνει με δύο ακόμα σημαντικά ζητήματα. Αυτό της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και αυτό των SMS για τις μετακινήσεις.

Για το πρώτο, όλα δείχνουν οτι πάμε για μείωση του ωραρίου, το οποίο ξεκινάει στις 23:00 και φτάνει ως τις 5:00. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα πάει στις 00:00 και μαζί θα δώσει άλλη μία ώρα λειτουργίας στις επιχειρήσεις εστίασης.

Όσον αφορά τώρα τα SMS, υπάρχει διχογνωμία για το μέλλον τους, καθώς υπάρχουν αυτοί που λένε οτι δεν γίνεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγορίων (οι τουρίστες δηλαδή και οι κάτοικοι της χώρας), αλλά και αυτοί που χτυπάνε... καμπανάκι για την πλήρη απελευθερωση.

Όπως και να έχει πάντως οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να έχουν παρθεί το πολύ μέχρι την Παρασκευή στην καθιερωμένη σύσκεψη των ειδικών.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να έρθουν δύο ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ