Γιώργος Καραϊβάζ και Σωκράτης Γκιόλιας: Οι δημοσιογράφοι που δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα (pics & vids)

Gazzetta team
Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ξύπνησε μνήμες από το 2010 και την ενέδρα θανάτου στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.

Σοκ προκάλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4), η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ, έξω από το σπίτι του.

Ο αστυνομικός συντάκτης, μόλις είχε φύγει από την εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα» και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά- δυο άντρες με μηχανή εμφανίστηκαν μπροστά του ενώ εκείνος έβγαινε από το αυτοκίνητο. Τότε τον πυροβόλησε ο συνοδηγός.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε περισσότερες από 10 σφαίρες και οι δολοφόνοι φέρονται να χρησιμοποίησαν όπλο με σιγαστήρα, καθώς κανένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν φαίνεται να έχει ακούσει τους πυροβολισμούς.

Οι Αρχές κάνουν έρευνες για να φτάσουν στους δολοφόνους του γνωστού δημοσιογράφου και να εξιχνιαστεί η υπόθεση, ώστε να γίνουν γνωστά και τα κίνητρα των δραστών.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010

Ωστόσο, η θλιβερή είδηση για τον Γιώργο Καραϊβάζ ξύπνησε μνήμες από μια άλλη δολοφονία δημοσιογράφου, του Σωκράτη Γκιόλια, τον οποίο εκτέλεσαν έξω από το σπίτι του τον Ιούλιο του 2010.

Και ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε δολοφονηθεί με παρόμοιο τρόπο, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, ήταν ξημερώματα όταν οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του.

Τον ειδοποίησαν να βγει έξω, υποστηρίζοντας πως κάποιοι έκλεβαν το αυτοκίνητό του.

Ο δημοσιογράφος κατέβηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Τότε άγνωστοι τον πυροβόλησαν από μικρή απόσταση, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Στην συνέχεια είχαν διαφύγει με Ι.Χ., ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί είχαν βρει 20 κάλυκες στον τόπο της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Η επίθεση στον Στέφανο Χίο

Ενέδρα θανάτου είχαν στήσει τον περασμένο Ιούλιο (2020) δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου στα Βριλήσσια.

Ο δημοσιογράφος δέχθηκε δύο σφαίρες, στον λαιμό και στα πλευρά, ενώ δύο ακόμη καρφώθηκαν στο ΙΧ του.

Συγκεκριμένα η δολοφονική επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα όταν πάρκαρε έξω από το σπίτι του.

Μόλις έφτασε εκεί, ένας από τους δύο δράστες τον πλησίασε και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού.

Η αντίδραση του δημοσιογράφου ήταν άμεση, αφού άνοιξε την πόρτα και χτύπησε τον έναν δράστη, μπλοκάροντας το πυροβόλο όπλο που κρατούσε.

Ο Στέφανος Χίος πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, οδηγώντας. Αρχικά μετέβη στο ΚΑΤ και από εκεί μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ