Έρευνες για τον θάνατο ασθενούς covid στον Ερυθρό Σταυρό: Δεν ήταν στην πρίζα το μηχάνημα αναπνοής, δεν δούλεψε το εφεδρικό (vid)

Gazzetta team
Έρευνες για τον θάνατο ασθενούς covid στον Ερυθρό Σταυρό: Δεν ήταν στην πρίζα το μηχάνημα αναπνοής, δεν δούλεψε το εφεδρικό (vid)
Γιατροί και νοσηλευτές συνειδητοποίησαν κάποια στιγμή πως ήταν… εκτός πρίζας όλος ο μηχανισμός υποστήριξης της αναπνοής του, ενώ δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό μηχάνημα.

Ένας 76χρονος ασθενής που ήταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, που είναι αποκλειστικά νοσοκομείο –covid, έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τετάρτης (7/4) υπό μυστηριώδεις συνθήκες., όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Γιατροί και νοσηλευτές συνειδητοποίησαν κάποια στιγμή πως ήταν… εκτός πρίζας όλος ο μηχανισμός υποστήριξης της αναπνοής του.

Ξεκίνησε να κτυπάει ο συναγερμός της συσκευής, καθώς δεν λειτουργούσε, και παρά την κινητοποίηση των γιατρών, δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Ο 76χρονος μάλιστα, παρουσίαζε τις τελευταίες ημέρες βελτίωση.

Εξετάζεται μάλιστα και το γιατί το εφεδρικό μηχάνημα που υπήρχε δεν λειτούργησε εξίσου. Αυτό βάζει σε υποψίες τις αρχές αλλά και τους υπεύθυνους του νοσοκομείου. Η σήμανση μάλιστα και η ελληνική αστυνομία επισκέφτηκαν το πρωί τον Ερυθρό Σταυρό για να ερευνήσουν την υπόθεση και να συλλέξουν στοιχεία ώστε να διαπιστώσουν αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Εξετάστηκαν και το σενάριο της τεχνική βλάβης αλλά και της ανθρώπινης παράβλεψης.

Στον ίδιο θάλαμο νοσηλευόταν και ένας δεύτερος ασθενής, ο οποίος θα δώσει κατάθεση και θα ελεγχθεί, μήπως δώσει περισσότερα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ