Εξαρθρώθηκε κύκλωμα - μαμούθ που διακινούσε ναρκωτικά στην Κορινθία: Χειροπέδες σε 33 άτομα

Gazzetta team
Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών απαρτιζόμενο από 33 άτομα (!) εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου στα Εξαμίλια.

Το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών της Κορινθίας, το οποίο αποτελούσαν τέσσερις διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από επιχείρηση στα Εξαμίλια κατά την οποία συνελήφθησαν 33 άτομα.

Από τους 33 συλληφθέντες (όλοι Έλληνες), οι 21 είναι άνδρες ηλικίας από 22 έως 55 ετών και οι 12 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 44 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, για τα ναρκωτικά, ενώ 3 εξ’ αυτών κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Το συγκεκριμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών δρούσε τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2020, ενώ οι τέσσερις αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις διέθεταν ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Οι ανωτέρω εγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, (ηρωίνης, κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων), στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, τις οποίες απέκρυπταν εντός των οχημάτων τους και στις οικίες τους, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και ειδικές κρύπτες απόκρυψης.

Επικοινωνία με κινητά που ανήκαν σε ghost - persons

Οι εγκληματικές οργανώσεις προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Παράλληλα, από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη βιοποριστικών και άλλων αναγκών.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 749,8 γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 122 γραμμαρίων, ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 61,1 γραμμαρίων, 1 περίστροφο, 2 κυνηγητικά όπλα, 36 κινητά τηλέφωνα, 2 ζυγαριές ακριβείας, 12 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος σε προγενέστερο χρόνο είχαν κατασχεθεί: ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 17.763 γραμμαρίων, ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 242 γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 13,4 γραμμαρίων και 14 ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ