Ντοκουμέντο από την βίαιη επέμβαση ΜΑΤ στο Γαλάτσι: Πατέρας έσωζε βρέφος από χημικά, μάνα προστάτευε 5χρονη (vid)

Gazzetta team
Ντοκουμέντο από την βίαιη επέμβαση ΜΑΤ στο Γαλάτσι: Πατέρας έσωζε βρέφος από χημικά, μάνα προστάτευε 5χρονη (vid)
Video από την επέμβαση των ΜΑΤ σε διαδήλωση στο Γαλάτσι επιβεβαιώνουν όχι απλά την ύπαρξη 5χρονου παιδιού, αλλά και βρέφους την ώρα των χημικών.

Νέα δεδομένα, σε σχέση με τα όσα υποστήριζε η Ελληνική Αστυνομία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το 2020mag.gr σχετικά με τις καταγγελίες περί βίαιης επέμβασης των ΜΑΤ σε αντιφασιστική διαδήλωση στο Γαλάτσι, τον περασμένο Νοέμβριο.

Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. είχε διαψεύσει την ύπαρξη 5χρονου παιδιού στην καφετέρια, το οποίο κρύφτηκε στην τουαλέτα, αλλά και την παρουσία βρέφους στον χώρο, όμως τα videos από τις συνολικά 4 κάμερες ασφαλείας επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τους.

Το περιστατικό με το βρέφος

Όπως φαίνεται στις εικόνες, στον εξωτερικό χώρο της καφετέριας, την ώρα που η πορεία φτάνει στο σημείο, κάθεται σε ένα τραπέζι μία παρέα, η οποία έχει μαζί και ένα βρέφος που δείχνει να κοιμάται στο καροτσάκι του.

Από την πίσω πλευρά των συγκεντρωμένων, καταφθάνουν άνδρες των ΜΑΤ και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι στο προηγούμενο διάστημα αρχίζουν επεμβαίνουν βίαια προς τους διαδηλωτές. Εκείνοι προσπαθούν να ξεφύγουν και αμέσως αρχίζουν και πέφτουν χημικά από τις λεγόμενες φυσούνες.

Στο video φαίνεται ξεκάθαρα ο πατέρας να έχει πάρει το μωρό στην αγκαλιά του και να το δίνει στην μητέρα, η οποία έχει σηκωθεί από το τραπέζι, προκειμένου να απομακρυνθεί μαζί του από το σημείο.

Το 5χρονο κοριτσάκι

Στο εσωτερικό της καφετέριας τώρα, την ίδια ώρα, υπάρχει μία άλλη παρέα που έχει μαζί της ένα 5χρονο κοριτσάκι. Μόλις ξεκινούν τα επεισόδια, το παιδί μαζί με την μητέρα του έχει σηκωθεί από το τραπέζι και έχει κατευθυνθεί προς την τουαλέτα, προκειμένου να προστατευτεί.

Μόνο που στο σημείο εκείνο, μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα, φτάνουν και διαδηλωτές, προκειμένου να γλιτώσουν από τα χτυπήματα των ΜΑΤ.

Μέσα στην καφετέρια, μπήκαν άνδρες της ΟΠΚΕ που άρχισαν να χτυπούν τον κόσμο που είχε στριμωχτεί στο σημείο, παρά τις εκκλήσεις τους ότι υπάρχει μικρό παιδί στο σημείο.

Μάλιστα, λίγο αργότερα φαίνεται πως ο πατέρας βγαίνει από την τουαλέτα, με το παιδί αγκαλιά.

Δείτε το video του 2020mag.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ