Με έμφραγμα στο νοσοκομείο ο Γιάννης Αγγελικούσης, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές

Gazzetta team
Με έμφραγμα στο νοσοκομείο ο Γιάννης Αγγελικούσης, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές
Με έμφραγμα νοσηλεύεται από το Σάββατο (20/3) σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ο γνωστός εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης.

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας νοσηλεύεται ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης.

Ο 73χρονος εφοπλιστής το βράδυ της Παρασκευής ένιωσε αδιαθεσία και το πρωί του Σαββάτου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με έμφραγμα.

Ποιος είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης

Ο Γιάννης Αγγελικούσης, όπως αναφέρει η Βικιπαίδεια, γεννήθηκε το 1948 στο Λονδίνο. Είναι γιος του Αντώνη Αγγελικούση και της Μαρίας Παπαλιού. Άρχισε να εμπλέκεται στην εταιρεία του πατέρα του από το 1973. Αδελφή του είναι η Άννα Αγγελικούση, η οποία αποτελεί και αυτή μια από τις ισχυρές γυναίκες της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Angelicoussis Shipping Group το 1989, μετά τον θάνατο του πατέρα του Αντώνη Αγγελικούση. Το 1992 ίδρυσε την Kristen Navigation (μετονομάστηκε σε Maran Tankers Management το 2009), η οποία ανέλαβε το κομμάτι των tankers, ενώ το επόμενο έτος προχώρησε στις πρώτες παραγγελίες 5 πλοίων capesizes, χύδην φορτίου, από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries.

Εκείνη την εποχή ήταν τα μεγαλύτερα πλοία του είδους που είχε παραγγείλει ποτέ Έλληνας εφοπλιστής. Το 2000 αποφάσισε να επεκτείνει τον τομέα των tankers, με νέες παραγγελίες πλοίων Aframaxes, Suezmaxes και VLCCs. Τον Σεπτέμβριο του 2003 προχώρησε στην αγορά του πρώτου του πλοίου μεταφοράς LNG, του Maran Gas Asclepius, ιδρύοντας παράλληλα την θυγατρική Maran Gas Maritime που ασχολείται με τον τομέα των υγραεριοφόρων. Το 2005 η Marin Gas προχώρησε και στην πρώτη παραγγελία για πλοίο LPG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ