Επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μάγγου διάβασε ο Αλ. Τσίπρας: «Βασανίστηκε, πετάχτηκε μισοπεθαμένος» (vid)

Gazzetta team
Επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μάγγου διάβασε ο Αλ. Τσίπρας: «Βασανίστηκε, πετάχτηκε μισοπεθαμένος» (vid)
Προσωπικό γράμμα έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου, που πέθανε σε ηλικία 27 ετών.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή για το θέμα της αστυνομικής βίας διάβασε την επιστολή που του έστειλε χθες, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του, σε ηλικία 27 χρονών, «ένα μήνα αφότου υπέστη βάναυση κακοποίηση στον Βόλο», όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έλαβα χθες ένα προσωπικό γράμμα από τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του».

Η επιστολή

«Θέλω να σας παρακαλέσω στην προσπάθεια για τον αγώνα για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας να αναφερθείτε στην περίπτωσή του. Στις 13 Ιουνίου 2020 στοχευμένα και συνειδητά χτυπήθηκε ανηλεώς χωρίς να αποτελεί απειλή, τραυματίστηκε, βασανίστηκε και στο τέλος συνειδητά πετάχτηκε στον δρόμο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μισοπεθαμένος, αβοήθητος, χωρίς να διαπιστωθεί τίποτα εις βάρος του και χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία. Αυτό το γεγονός ήταν η έμμεση αιτία που οδήγησε το παιδί μας στον θάνατο...Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης, παρά τη δέσμευση από τον κ. Χρυσοχοϊδη».

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ανάγνωση της επιστολής τόνισε:

«Είναι δεκάδες τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας», ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Έχουμε 75% αύξηση στις καταγγελίες για αστυνομική βία στον Συνήγορο του Πολίτη επί των ημερών σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ