Αποκάλυψη: «Η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε τον 23χρονο και τον άκουγε την ώρα της επίθεσης στον αστυνομικό» (vid)

Gazzetta team
Αποκάλυψη: «Η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε τον 23χρονο και τον άκουγε την ώρα της επίθεσης στον αστυνομικό» (vid)
Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να άκουγε ζωντανά από το κινητό του, έναν από τους δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό στην Νέα Σμύρνη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με όσα συνέβησαν την Τρίτη (9/3) στη Νέα Σμύρνη και η αστυνομία ενεργεί προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει κι άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ», η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση ακόμη 10 ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια της πλατείας και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή πρόκειται για χούλιγκαν.

Ωστόσο ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων προχώρησε και σε μια αποκάλυψη σχετικά με έναν 23χρονο νεαρό, αφού ανέφερε πως: «μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό και καταγραφόταν τι ακριβώς λεγόταν στις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος».

Συγκεκριμένα τόνισε: «Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο τρόπος με τον οποίον ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το άτομο αυτό, που συμμετείχε σε ενέργειες αναρχικών, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι αστυνομικοί λοιπόν άκουγαν σε ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε με άλλους στο κινητό του στη Νέα Σμύρνη αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό και καταγραφόταν τι ακριβώς λεγόταν στις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος. Επιπλέον, μια κατάθεση φωτιά φαίνεται ότι οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου Ελληνοϊρακινού που διέμενε στη Μαγούλα και είναι αυτός που κατηγορείται ότι έριξε μετά από σπριντ τον αστυνομικό από τη μηχανή του και ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός.

Σύμφωνα με αυτήν την κατάθεση, που έρχεται από αυτόπτη μάρτυρα που είχε βρεθεί στη Νέα Σμύρνη για άλλο λόγο, είδε τον 30χρονο με έναν άλλον φίλο του με το ψευδώνυμο «Πόντιος» να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Ο «Πόντιος» είναι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ελληνικής αστυνομίας. Σημειώνεται ότι ο 30χρονος φαίνεται να ρώτησε τον φίλο του αν θα τον «καρφώσει» ελληνική αστυνομία και έγινε ένας έντονος διάλογος μεταξύ τους. Ο 30χρονος υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου του ότι έχει άλλοθι, δεν ήταν ποτέ στη Νέα Σμύρνη, και ότι ήταν αρχικά στο κατάστημα στη Μαγούλα και μετά στην Ελευσίνα», ανέφερε στο Mega ο δημοσιογράφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ