Σύρος: Γάτα ήθελε να σωθεί από σκύλο και ανέβηκε σε κολώνα, την έσωσε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ (pic)

Gazzetta team
Σύρος: Γάτα ήθελε να σωθεί από σκύλο και ανέβηκε σε κολώνα, την έσωσε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ (pic)
Η τρομαγμένη γάτα στην Σύρο προσπάθησε να αποφύγει τον σκύλο που την κυνηγούσε και ανέβηκε στην κορυφή του κολώνας.

Στη διάσωση μιας γάτας η οποία σκαρφάλωσε στην κορυφή κολώνας ηλεκτροδότησης προχώρησε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Ποσειδωνίας. Το άτυχο οικόσιτο γατάκι έγινε στόχος ενός σκύλου που το κυνήγησε. Από την τρομάρα του, το γατί βρήκε «καταφύγιο» πάνω σε ξύλινο στύλο χαμηλής τάσης και για να σωθεί σκαρφάλωσε μέχρι την κορυφή του.

Το γατάκι μπορεί να πέτυχε τον αρχικό του στόχο και να γλύτωσε από τα «δόντια» του σκύλου, ωστόσο, βρέθηκε κατατρομαγμένο πάνω σε κολώνα ύψους 10 μέτρων δίπλα στα σύρματα ηλεκτροδότησης, χωρίς να έχει τη δύναμη να επιστρέψει στο έδαφος.

Οι ιδιοκτήτες της γάτας αντιλήφθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί, επικοινώνησαν με το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου και ζήτησαν τη βοήθειά του. Η ανταπόκριση ήταν άμεση, καθώς έφτασε στο σημείο όχημα με εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι αρχικά διέκοψαν την ηλεκτροδότηση για να μη έρθει επαφή το γατάκι με τα σύρματα και πάθει ηλεκτροπληξία και στη συνέχεια το περισυνέλεξαν και το παρέδωσαν με ασφάλεια στους ανθρώπους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ