Αίτημα των γυμναστηρίων για άνοιγμα με αθλούμενους σε εξωτερικούς χώρους

Gazzetta team
Αίτημα των γυμναστηρίων για άνοιγμα με αθλούμενους σε εξωτερικούς χώρους
Να επιτραπεί η λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους των γυμναστηρίων, τηρώντας υγειονομικά πρωτόκολλα, με συγκεκριμένο αριθμό αθλουμένων, ζητούν οι ιδιοκτήτες τους.

Με τις επιχειρήσεις τους να έχουν μείνει κλειστές σχεδόν έναν χρόνο, εκτός από λίγους μήνες που λειτούργησαν με περιορισμούς, οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο για την επαναλειτουργία τους, καθώς και στο πρώτο lockdown τα γυμναστήρια άνοιξαν στα τελευταία στάδια άρσης των μέτρων.

Ο προβληματισμός για τις περίπου 2.500 επιχειρήσεις του κλάδου, είναι έντονος καθώς ήδη χάθηκαν οι δύο πρώτοι μήνες του 2021 ενώ και το τρίμηνο από Μάρτιο έως Μάιο, το οποίο μάλιστα θεωρείται ως η καλύτερη περίοδος από πλευράς τζίρου, κινδυνεύει επίσης να χαθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων έθεσε τις προηγούμενες μέρες στον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Μεταξύ όσων ζήτησαν οι εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. από τον υπουργό Ανάπτυξης, όπως σημειώνει στο insider.gr ο Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, ήταν να επιτραπεί η παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους, δηλαδή τα γυμναστήρια να μπορούν, τηρώντας συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, να λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους με συγκεκριμένο αριθμό αθλουμένων. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κλεοβούλου, η ανταπόκριση από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης ήταν θετική και συγκεκριμένο ζήτημα, όπως γνωστοποιήθηκε στο ΔΣ του συνδέσμου, έχει ήδη τεθεί και στον Πρωθυπουργό.

Πηγή: Reader.gr