Ποιον κωδικό μπορούν να στέλνουν οι πολίτες για συμμετοχή στις διαδηλώσεις (vid)

Gazzetta team
Ποιον κωδικό μπορούν να στέλνουν οι πολίτες για συμμετοχή στις διαδηλώσεις (vid)
Ποιον κωδικό θα μπορεί να στείλει κάποιος που επιθυμεί να πάει σε μια διαδήλωση.

Τον κωδικό 6 μπορούν να πληκτρολογούν οι πολίτες προκειμένου να πάνε σε πορείες και διαδηλώσεις, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, στάλθηκε ένα έγγραφο ως εσωτερική διαταγή, προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, το οποίο αναφέρει ότι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες, μπορούν να κάνουν χρήση του κωδικού μετακίνησης με τον αριθμό 6.

Ουσιαστικά, ο κωδικός στο 13033 με τον αριθμό 6 που είναι για την άθληση και για βόλτα με το κατοικίδιο, από εδώ και πέρα δικαιολογεί και παρουσία του πολίτη σε διαδηλώσεις, σύμφωνα με το Star.

Αυτό έγινε για δυο λόγους:

Πρώτον, ενώ επιτρέπεται πια η συμμετοχή πολιτών σε δημόσιες συναθροίσεις έστω και στο όριο των 100 ατόμων, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κωδικός για να μπορεί ο πολίτης να μετακινηθεί και να πάει σε μια τέτοια συνάθροιση χωρίς να του επιβληθεί πρόστιμο.

Ο δεύτερος λόγος είναι το ίδιο το πρόστιμο, καθώς σε πάρα πολλούς διαδηλωτές τον τελευταίο καιρό έχει επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ και υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες. Μάλιστα, όπως φαίνεται, θα «πέσουν» οι ενστάσεις «βροχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ