Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Gazzetta team
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Η αστυνομία ξεκίνησε τον σχηματισμό δικογραφίας για το χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης φαίνεται πως παίρνει το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που ανήκουν σε αυτό το χώρο.

Η ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε να σχηματίζει δικογραφία για αυτό, καθώς όπως υποστηρίζουν στην αστυνομία, παραβιάστηκαν βασικές διατάξεις του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις αλλά και αυτού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δεν έγινε επίσημη αναγγελία στην αστυνομία, ενώ ξεπεράστηκε και το όριο των 100 ατόμων.

Δίωξη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, είναι ο πρώτος πολίτης για τον οποίον η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», η δικογραφία αφορά στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας . Τότε παρά το γεγονός πως ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου αυτοί επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Μάλιστα στην ένταση που ακολούθησε, ο κ. Γιαννάκος είχε τραυματιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ