Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου (vid)

Gazzetta team
Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου (vid)
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, που επικαλείται εκκλησιαστικούς κύκλους.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν υπάρχει διαφωνία τα Χριστούγεννα να γίνουν κυλιόμενες Λειτουργίες, ακόμα και 4, για την εξυπηρέτηση περισσότερων πιστών και 2 κυλιόμενες τα Θεοφάνια, όπου θα μπορέσει να μοιραστεί σε μπουκαλάκι ο αγιασμός και σε συσκευασία το αντίδωρο.

Επίσης, συμφωνήθηκε να μη γίνει αγιασμός υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Τέλος, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να τελεστεί Θεία Λειτουργία και την πρωτοχρονιά, του Αγίου Βασιλείου.

Για το θέμα της παρουσίας των πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αρθεί ο περιορισμός των 9 πιστών σε ναούς και των 25 σε μητροπόλεις και να υπάρξει ρύθμιση ανάλογα με τα τετραγωνικά, δηλαδή ένας πιστός αν 10 τ.μ. και αυτοί να μην υπερβαίνουν τους 40.

Ωστόσο μένει να δούμε τι θα πουν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι θα δώσουν το τελικό οκ, αναφέρθηκε στο δελτίο του ΣΚΑΪ.