Click away: Χάνουν το σήμα των POS οι καταστηματάρχες, πατέντες για να φτάνουν έξω τα μηχανήματα (vid)

Gazzetta team
Click away: Χάνουν το σήμα των POS οι καταστηματάρχες, πατέντες για να φτάνουν έξω τα μηχανήματα (vid)
«Μουδιασμένη» πρεμιέρα για το click away σε Αθήνα και Πειραιά, αλλά και Θεσσαλονίκη, Κρήτη, ενώ δεν έλειψαν τα προβλήματα, κυρίως με τα POS, καθώς σε πολλές περιπτώσεις χανόταν το σήμα, με ορισμένους καταστηματάρχες να αναγκάζονται να βγάλουν τραπεζάκια έξω, για να «πιάνουν»...

Το click away για το λιανεμπόριο έκανε πρεμιέρα σήμερα (13/12) στη χώρα και θα διαρκέσει -κορονοϊού επιτρέποντος- έως και τις 7 Ιανουαρίου. Παρ' όλα αυτά, κάτι το γεγονός ότι ο κόσμος είναι «μαζεμένος» λόγω της κατάστασης, κάτι το ότι είναι Κυριακή, ενώ και ο καιρός δεν βοηθάει ιδιαίτερα, είχαν ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές, αλλά και οι καταστηματάρχες, να είναι «μουδιασμένοι».

Άλλωστε, αμφότερες οι πλευρές καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα εντελώς νέο καθεστώς αγορών, καθώς, να θυμίσουμε, απαγορεύεται η φυσική περιήγηση στα καταστήματα και η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Κάπως έτσι, σε Αθήνα και Πειραιά, αλλά και Θεσσαλονίκη, Κρήτη, όπως και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η κίνηση της αγοράς είναι ιδιαίτερα υποτονική. Πολλά καταστήματα, εξάλλου, παρέμειναν κλειστά.

Σήμερα, ωστόσο, είναι προαιρετική η λειτουργία τους, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν πως από αύριο, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει να «κινείται» κάπως κάτι...

Τα απρόοπτα, πάντως, δεν έλειψαν. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του newsit.gr, καταστηματάρχες αντιμετώπισαν δυσκολίες, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που δεν είχαν σήμα στα POS ή έπρεπε να κάνουν διάφορες πατέντες, για να φτάνουν τα μηχανήματα πληρωμής έξω από το κατάστημα. Κάποιοι, δε, έβγαλαν ακόμα και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να έχουν κοντά τους όλα τα απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Και πέρα, φυσικά, από τα όποια τεχνικά προβλήματα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων πρέπει να φροντίζουν να παρέχουν αντισηπτικό στους πελάτες τους, να τηρούνται οι αποστάσεις και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.