Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Τσόκλης: «Πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν» (vid)

Gazzetta team
Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Τσόκλης: «Πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν» (vid)
Να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα επιχείρησε ο Κώστας Τσόκλης, για την δήλωσή του σχετικά με το ποιον θα έσωσε, ένα μωρό ή έναν ηλικιωμένο.

Σε μία όχι και τόσο επιτυχημένη προσπάθεια να... μαζέψει τα όσα είχε πει στην εκπομπή της ΕΡΤ, επιχείρησε ο Κώστας Τσόκλης μιλώντας στο Mega.

Ο γνωστός εικαστικός, το καλοκαίρι (σ.σ. τώρα άρχισαν να κυκλοφορούν οι δηλώσεις του) είχε πει στην εκπομπή της Λένας Αρώνη «Art Week», σχετικά με το πως νιώθει για την πανδημία του κορονοϊου: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα 'χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα 'σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…», ενώ είχε φέρει και ένα εξοργιστικό παραδειγμα, λέγοντας: «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;».

«Πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν»

Μιλώντας στο Mega λοιπόν, είπε: «Έχουνε απομονώσει κομμάτια και δεν έχουν κατανοήσει, τι λέω. Το θέμα δεν ξεκινάει ότι εγώ καθορίζω ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, αλλά το καθόρισαν οι Ιταλοί, ή κάποιοι επιστήμονες στην Ιταλία. Αυτό με θίγει εμένα. Στην Ιταλία είχαν γίνει αυτές οι επιλογές ανθρώπων, αν θυμάσαι. Μιλάμε για τέσσερις μήνες πριν ε; Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από αυτή την εκπομπή και τέσσερις μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα τους ήρθε.

Και γιατί να σκοτώσεις έναν γέρο και να μην σκοτώσεις έναν “βλάκα” νέο, έτσι είπα για αυτό παρεξηγήθηκα. Εννοώ ένας γέροντας να είναι ο Πικάσο να τον αφήσω να πεθάνει και να αφήσω να ζήσει η κυρά Μαρία. Έτσι είπα. Και βρέθηκαν πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν. Οι επιστήμονες φέρθηκαν προσβλητικά στους γέρους. Είχα θυμώσει γιατί έβαζαν τους γέρους σαν να είναι πια “άχρηστοι” ενώ για εμάς είναι ιερά πρόσωπα οι γέροντες είναι αυτοί που μας μόρφωσαν, αυτοί που μας έθρεψαν, αυτοί που κρύβουν μέσα τους όλη την σοφία την ανθρώπινη».

Παιδεραστές και βιαστές

Πάντως αξίζει να τονίσουμε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κώστας Τσόκλης προκάλεσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις του.

Δείτε τι είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια για τους παιδόφιλους και τους βιαστές.